Pompierii români și bulgari s-au pregătit în comun în cadrul unui proiect european

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitate de Beneficiar Partener, implementează proiectul JOINT VOLUNTEERING FOR A SAFER LIFE – cod e-MS ROBG 332, în parteneriat cu Municipalitatea Tutrakan (Bulgaria) – Lider de proiect, Direcția Generală Siguranță Împotriva Incendiilor și Protecție Civilă – Ministerul Afacerilor Interne (Bulgaria) – Beneficiar Partener și Asociația Națională de Voluntari (Bulgaria) – Beneficiar Partener.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Interreg V-A România Bulgaria, axa prioritară 3.1: Îmbunătățirea gestionării comune a riscurilor la nivel transfrontalier.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este : 998.815,75 euro.

În cadrul proiectului a fost finalizată activitatea comună de instruire teoretică și practică a pompierilor din zona transfrontalieră, activitate ce a presupus desfășurarea a 8 sesiuni de pregătire în comun a pompierilor voluntari din zona transfrontalieră. Astfel în perioada Aprilie – Iulie 2022, în Tutrakan, Bulgaria, au fost realizate 6 sesiuni de pregătire în cadrul cărora au participat un număr de 216 pompieri voluntari din România și Bulgaria. De asemenea, în luna Octombrie 2022 (10-14.10.2022 și 17-21.10.2022), în Constanța, au avut loc două sesiuni comune de pregătire unde au participat 20 de pompieri voluntari din cele două țări.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Academia de Poliție - 16 într-o cameră, fără apă caldă, toalete nefuncționale

mar oct. 25 , 2022
Sindicatul Europol a reclamat, luni seară, condiţiile de cazare ale studenţilor de la Academia de Poliţie. Aceştia susţin că studenţii stau câte 16 într-o cameră, nu au apă caldă, iar multe dintre toalete sunt nefuncţionale. „Bine aţi venit în Academia de Poliţie….Acesta este rezultatul managementului performant din ultimii ani”, au […]

V-ar putea interesa și: