Pompierii verifică la fiecare 3 ore secțiile ATI din spitalele constănțene

În această perioadă, echipaje de pompieri militari cu autospeciale de stingere cu apă și spumă, echipajul CBRN (chemical, biological, radiological and nuclear defence), precum și echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, efectuează zilnic, la interval de 3 ore (interval orar 9-21) în mod organizat, activități de recunoaștere/verificare la secțiile ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Constanța.

ISU a anunțat că „măsura a fost luată Având în vedere situațiile de urgență din ultima perioadă în care au fost implicate unități spitalicești pe fondul creșterii cazurilor Covid-19 și dispozițiile interne primite din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în mod preventiv, în scopul preîntâmpinării unor posibile pericole care pot genera situații de urgență și pot periclita viața pacienților.”

În aceste verificări se asigură prezența persoanelor cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență din cadrul spitalelor, se acordă îndrumare și se aduce la cunoștința conducerii unităților spitalicești despre neregulile întâlnite pentru a fi remediate.

Verificările au drept obiectiv :

  • Verificarea dotării cu stingătoare și hidranți interiori;
  • Verificarea stării de practicabilitate a căilor de acces/evacuare și de intervenție;
  • Verificarea modalităților de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI în vederea eliminării mijloacelor de încălzire neomologate din spațiile respective;
  • Eliminarea utilizării tuturor surselor de foc deschis (lumânări, candele, etc)
  • Verificarea prin vizualizare a integrității instalațiilor electrice și a existenței improvizațiilor ori a defecțiunilor la acestea
  • Verificarea asigurării permenente a personalului în secția ATI și a modului de cunoaștere de către aceștia a modalităților de utilizare a stingătoarelor de incendiu/ celorlalte mijloace de primă intervenție, precum șia modalitățuilor de evacuare a persoanelor, în special a celor care nu se pot evacua singure;
  • Aerisirea periodică a spațiilor în care există riscul de creștere a concentrațieide oxigen.

„Menționăm că aceste verificări se realizează în mod preventiv și nu înlocuiesc obligațiile, conform legii, privind apărarea împotriva incendiilor a personalului desemnat cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență din unitățile spitalicești și răspunderea conducerii în cazul producerii unei situații de urgență.”, au transmis reprezentanții ISU.

Reamintim că șapte persoane au murit în urma unui incendiu izbucnit pe 1 octombrie la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Trafic pe canalele navigabile: navele merg mai mult goale decât pline

lun oct. 11 , 2021
Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA anunță că fluxurile de mărfuri pe canalele navigabile, Canal Dunăre – Marea Neagră și Canal Poarta Albă, Midia – Năvodari, continuă să crească. În primele nouă luni ale acestui an, traficul înregistrat a fost de 28.212.000 tone capacitate, cu 9,39% mai mult față de […]

V-ar putea interesa și: