Porcii din 8 localități din Constanța vor fi omorâți

Porcii din 8 localități din județul Constanța vor fi omorâți, din cauza pestei porcine africane.

pesta porcina africana

Decizia a fost luată astăzi, 19.08.2018, în ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Constanta(CLCB), convocată de prefectul județului Constanța Dumitru Jeacă, la propunerea directorului executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Silvana Cristescu.

„În urma confirmării prezentei focarelor de PPA în Agigea, Zorile (Adamclisi), Traian (Săcele) Piatra și Palazu Mic (M. Kogălniceanu), Ion Corvin, Viile (Ion Corvin) si Sinoe (Mihai Viteazu), sedința a avut drept principal scop analiza de către membrii CLCB a Notelor de fundamentare prezentate de DSVSA privind aplicarea măsurii excepționale de ucidere preventivă a efectivelor de suine din cele 8 localități, în vederea lichidării focarelor.”, au precizat reprezentanții Prefecturii Constanța.

Totodată DSVSA a supus aprobării pe lângă Deciziile de ucidere preventivă și Planurile de masuri ce trebuiesc adoptate, care cuprind responsabilități concrete pentru toate instituțiile/forțele implicate, atât Deciziile de ucidere preventiva cât și Planurile de masuri. La ședința au fost invitați primarii localităților afectate, fiind prezenți toți, cu excepția localității Săcele.

Reprezentanții Prefecturii Constanța au precizat că efectivele de jandarmi și cele polițienești vor acorda sprijin pentru derularea în bune condiții a masurilor dispuse, iar Comitetele Locale de sprijin conduse de primarii localităților afectate, vor participa la activitatea de ecarisare.

Prefectul județului Dumitru Jeacă a convocat totodată si Comisia pentru evaluarea pagubelor suferite de proprietarii de animale, pentru a demara acțiunile specifice și a întocmi documentele pentru evaluarea pagubelor suferite de populație, deținători de efective de porci.

Pe 17 august, porcii din alte două localități din Constanța au fost uciși.

Vă recomandăm și:

Pesta Porcină Africană, confirmată în 25 de localități din județul Constanța. Mii de porci uciși!

 

 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Porcii din 8 localități din Constanța vor fi omorâți

  1. O sa ajungem si mai rau cu asa guvern de incompetenti care le sta mintea doar ce legi sa faca si sa dea sa-l scape pe dracnea si pe toti hotii din jurul lui de LEGe si de puscarie!
    In rest o sa dea holera si ciuma peste noi ca nici ca le pasa de ceva!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ordinul care interzice mașinile cu volan pe partea dreaptă din afara UE a fost semnat

Dum aug. 19 , 2018
Ministrul Transporturilor a semnat modificarea regulilor de omologare individuală și eliberare a cărții de identitate pentru vehicule rutiere, interzicând omologarea în România a mașinilor cu volan pe partea dreaptă, interdicție care va intra în vigoare imediat ce ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial. Registrul Auto Român (RAR) a omologat […]

V-ar putea interesa și: