Porcii din 8 localități din Constanța vor fi omorâți

Trimite prietenilor:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Porcii din 8 localități din județul Constanța vor fi omorâți, din cauza pestei porcine africane.

pesta porcina africana

Decizia a fost luată astăzi, 19.08.2018, în ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Constanta(CLCB), convocată de prefectul județului Constanța Dumitru Jeacă, la propunerea directorului executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Silvana Cristescu.

„În urma confirmării prezentei focarelor de PPA în Agigea, Zorile (Adamclisi), Traian (Săcele) Piatra și Palazu Mic (M. Kogălniceanu), Ion Corvin, Viile (Ion Corvin) si Sinoe (Mihai Viteazu), sedința a avut drept principal scop analiza de către membrii CLCB a Notelor de fundamentare prezentate de DSVSA privind aplicarea măsurii excepționale de ucidere preventivă a efectivelor de suine din cele 8 localități, în vederea lichidării focarelor.”, au precizat reprezentanții Prefecturii Constanța.

Totodată DSVSA a supus aprobării pe lângă Deciziile de ucidere preventivă și Planurile de masuri ce trebuiesc adoptate, care cuprind responsabilități concrete pentru toate instituțiile/forțele implicate, atât Deciziile de ucidere preventiva cât și Planurile de masuri. La ședința au fost invitați primarii localităților afectate, fiind prezenți toți, cu excepția localității Săcele.

Reprezentanții Prefecturii Constanța au precizat că efectivele de jandarmi și cele polițienești vor acorda sprijin pentru derularea în bune condiții a masurilor dispuse, iar Comitetele Locale de sprijin conduse de primarii localităților afectate, vor participa la activitatea de ecarisare.

Prefectul județului Dumitru Jeacă a convocat totodată si Comisia pentru evaluarea pagubelor suferite de proprietarii de animale, pentru a demara acțiunile specifice și a întocmi documentele pentru evaluarea pagubelor suferite de populație, deținători de efective de porci.

Pe 17 august, porcii din alte două localități din Constanța au fost uciși.

Vă recomandăm și:

Pesta Porcină Africană, confirmată în 25 de localități din județul Constanța. Mii de porci uciși!

 

 

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

One comment

 • O sa ajungem si mai rau cu asa guvern de incompetenti care le sta mintea doar ce legi sa faca si sa dea sa-l scape pe dracnea si pe toti hotii din jurul lui de LEGe si de puscarie!
  In rest o sa dea holera si ciuma peste noi ca nici ca le pasa de ceva!

Leave a Reply

Your email address will not be published.