Portul Constanța a finalizat lucrările de creștere a adâncimii șenalelor și bazinelor

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a finalizat proiectul de investiții Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creșterii adâncimilor șenalelor și bazinelor și a siguranței navigației în Portul Constanța”, început în anul 2018.

Proiectul a fost realizat prin execuția a două obiective:

  • Obiectivul 1 – Dragaje – au fost prevăzute 17 zone pentru a aduce adâncimile la cota de proiectare pe o suprafață de 1.815.655,80 mp.

S-au realizat lucrări de dragaj de adâncire la șenalul de acces către portul de lucru și la bazinul portului de lucru propriu-zis (de la -7 metri la -9 metri) pe o suprafață de 371.456,20 mp. Recepția la terminarea lucrărilor la acest obiectiv s-a realizat la data de 04.12.2020

  • Obiectivul 2Lucrări aferente cheurilor din Portul de Lucru.

Recepția la terminarea lucrărilor la Obiectivul 2Lucrări aferente cheurilor din Portul de Lucru, a avut loc pe data de 11 octombrie 2021, cu aceasta finalizându-se toate lucrările proiectului.

Lucrările au fost executate de Asocierea SC CONSAL TRADE SRL & Impresa Di Costruzioni Ing. E Mantovani SPA.

Valoarea finală a lucrărilor de execuție pentru Obiectivul 2 este de 47.888.806,44 lei (fără TVA), valoare care conține și organizarea de șantier.

S-au finalizat astfel lucrările de consolidare a cheului în lungime de 1250m, respectiv lucrări de dragaj de adâncire de la -7.00m la -9.00m.

A fost realizată extinderea spre apă a cheurilor existente (pe o lungime de 1.250 metri liniari) prin executarea unei estacade fundată pe un rând de coloane de beton armat, care să creeze noul front de acostare a navelor cu capacitate sporită.

Durata de garanție a lucrărilor este de 36 luni.


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.