Portul Constanța – primăvara începe cu proteste

protest port (5)

Federația Națională a Sindicatelor Portuare – organizația sindicală reprezentativă la nivelul sectorului de activitate “Transporturi pe apă și servicii conexe. Transporturi aeriene și servicii conexe”, afiliată Blocului Național Sindical, impreuna cu Organizatia Patronala „Operatorul Portuar” Constanta, organizatie care reprezinta interesele celor mai importanti agenti economici ce isi desfasoara activitatea in Portul Constanta, membra a Federatiei Romane a Patronatelor din Domeniul Aero-Naval, cat si a Confederatiei Nationale a Patronatului Roman – organizează o actiune de protest în data de marti, 01 martie 2016, între orele 09.00 – 11.00, în fata sediului Companiei Nationale” Administratia Porturilor Maritime” S.A. Constanța, situat in Incinta Port Constanta, zona Poarta 1, Cladirea „Gara Maritima”.

Problemele cu impact major asupra dezvoltarii economice a portului, ce au generat demararea acestei actiuni sunt: Master Planul Portului Constanta – un proiect lipsit de fundament tehnic si economic, bazat pe data false si necorelat cu strategiile de dezvoltare de la nivel national, starea precara a infrastructurii de transport naval, tarife majorate unilateral, arbitrar si nefundamentat, neimplementarea procedurii de subconcesiune privind bunurile proprietate publica a statului, contracte de inchiriere abuzive, nelegale si deosebit de oneroase, repercusiunile asupra angajatilor de pe platforma portuara a viziunii economice a administratiei, desemnarea si functionarea nelegala a Consiliului de Administratie.

Avand in vedere disfunctionalitatile constatate si reclamate in mod constant de catre comunitatea portuara, privind actul de administrare si lipsa unei strategii viabile a activitatilor desfasurate in perimetrul portuar, Organizatia Patronala “Operatorul Portuar” Constanta si Federatia Nationala a Sindicatelor Portuare solicita revocarea atat a mandatului administratorilor cat si a intregii conduceri executive a Companiei Nationale.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ACCIDENT. Cinci fete au ajuns la spital. GALERIE FOTO

mar mart. 1 , 2016
Un accident a avut loc în această după-amiază în Constanța, în zona Campusului Universitar. Un Land Rover și un Peugeot s-au ciocnit, iar șase tinere au fost rănite în urma incidentului. Cinci dintre ele au ajuns la spital. ”Au traume minore și sunt cooperante”, au reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță. […]

V-ar putea interesa și: