Portul Constanța: traficul de cereale reprezintă 38,46% din traficul total de mărfuri

În primele 7 luni ale anului 2023, traficul total de mărfuri a atins 49,4 milioane tone, față de 45 milioane tone în aceeași perioadă a anului 2022. Din traficul total, traficul maritim este de 37,8 milioane tone, iar cel fluvial de 11,6 milioane tone.

„Creșterea de trafic înregistrată de la începutul anului este de 10%, evoluția de până la acest moment confirmând faptul că Portul Constanța se îndreaptă spre un nou record de trafic în 2023“, a declarat Florin Vizan, directorul general al CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.

Florin Vizan, director general APMC

Traficul de cereale a totalizat, în perioada analizată, 19 milioane tone, comparativ cu primele 7 luni ale anului 2022, creșterea fiind de 25,1%.

Traficul de cereale reprezintă 38,46% din traficul total de mărfuri.

Creșteri de trafic s-au mai înregistrat la următoarele grupe de mărfuri: semințe uleioase, fructe oleaginoase, petrol brut, produse petroliere, îngrășăminte (naturale și chimice), minereuri de fier, articole diverse.

Recomandare: Portul Constanța se laudă cu două picături într-un ocean

O creștere semnificativă se înregistrează și în cazul containerelor, de la 4,5 milioane tone mărfuri la sfârșitul lunii iulie 2022, la 5,6 milioane tone în perioada similară a acestui an, creșterea fiind de 24,44%.

Aceeași situație se regăsește și în numărul de TEU-uri, respectiv 448.884 TEU în primele 7 luni ale anului 2022, comparativ cu 476.066, în 2023, mai mult cu 6%.

Scăderi de trafic au fost înregistrate, în principal, la petrol brut, combustibili minerali solizi, minereuri și deșeuri neferoase, produse metalice, produse chimice.

Recomandare: În Portul Constanța, directorii au salarii mai mari decât președintele României

Traficul de mărfuri pe relația cu Ucraina, derulat prin Portul Constanța în perioada ianuarie – iulie 2023, a înregistrat 12,5 milioane tone, din care 8,1 milioane tone sunt cereale.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Câte amenzi au dat polițiștii, jandarmii și pompierii în mininivacanța de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului și Ziua Marinei Române

mie aug. 16 , 2023
În perioada 11-15 august a.c., polițiștii constănțeni au fost la datorie, pentru a asigura climatul de ordine și siguranță publică și a preveni producerea oricăror fapte antisociale, în minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului și Ziua Marinei Române. Astfel, în această perioadă, polițiștii au intervenit la aproximativ 750 de […]

V-ar putea interesa și: