Portul Luminița va fi modernizat cu peste 119 milioane lei

Portul Luminița va fi modernizat cu peste 119 milioane lei

Compania Naţională „Administraţia Canalelor Navigabile” S.A. anunță semnarea contractului de finanțare pentru proiectul finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020: “Modernizare și extindere capacitate de operare în portul Luminița”.

Obiectivul general al proiectului este creșterea volumului de mărfuri tranzitate pe căile navigabile interioare prin modernizarea, reabilitarea și extinderea capacității de operare în portul Luminița în vederea oferirii de condiții optime pentru transportul naval de mărfuri.

Valoarea totală a proiectului este de 119.556.257,76 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 79.464.677,03 lei, iar valoarea finanţării nerambursabile din FEDR este de 67.544.675,47 lei.

Proiectul are în vedere extinderea capacității de operare a portului prin construirea a 480 m de dane de operare cu cheu tip estacadă, modernizarea și reabilitarea construcțiilor de acostare existente, construirea unei clădiri administrative pentru personalul responsabil cu monitorizarea și managementul activității portuare, sistematizarea întregii incinte portuare și asigurarea utilităților (apă, energie electrică, etc) atât la danele de operare cât și pe întreaga suprafață a portului. 

Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, Obiectiv Specific 2.4 – Creșterea volumului de mărfuri tranzitate prin terminale intermodale și porturi.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Au îngropat gunoaie în Lacul Techirghiol. S-a deschis un dosar de cercetare penală

Thu Sep 22 , 2022
Comisarii Garzii Nationale de Mediu Constanta au desfasurat actiuni de control in zona Baltii Tuzla, impreuna cu inspectori ai ABA Dobrogea-Litoral si reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Arii Naturale Protejate Constanta, pentru soluționarea unei petiții. Pe malul baltii, cat si in cuveta acesteia, au fost identificate deseuri preponderent inerte (pamant, […]