Povestea bătrânei care a rămas singură pe lume și a sunat la 112 pentru că moare de frig în casă

Sursă foto: captură Dobrogea TV

Elena Bocioagă este singură pe lume. După ce i-au murit băiatul, soțul, fratele, și sora, își petrece zilele cu gândul la ei, într-o casă sărăcăcioasă, pe care nu-și permite să o încălzească.

Disperarea a făcut-o să sune la 112. Un polițist local, Gabriel Enache, a ajuns la ea și a rămas impresionat de povestea sa de viață. I-a făcut publică povestea, iar mulți constănțeni s-au oferit să o ajute.

Îmi vine foarte greu pentru că eu nu am pățit așa ceva niciodată. Eu am ajutat pe alții, am sărit, dar pentru mine n-am avut nevoie. Acum nu mai am nevoie decât de sănătate. Atât cât vrea bunul Dumnezeu”, a declarat Elena Bocioagă pentru colegii de la Dobrogea TV.

Bătrâna a povestit că era pe punctul de a îngheța în casă.

Începuse frigul… M-am trezit deodată că nu mai rezist. Simțeam că-mi amorțeau. Îmi fac singură masaj. Când văd că mi-amorțeste le frec. Am radiatorul ăsta, dar de frica banilor și a curentului țineam o oră, două, trei maxim și-l închideam”, a mai declarat Elena Bocioagă.

Patrula de serviciu din cartierul vechi al Constanței a ajuns în câteva minute la casa femeii. Oamenii legii ajunși la fața locului au aflat că bătrâna a pierdut tot ce iubea în viață.

În ușă efectiv am găsit-o, parcă ne aștepta cu lacrimi în ochi, că a fost un gest de disperare, n-a avut ce să mai facă după atâția ani de singurătate care-a-ndurat și frigul din casă”, a declarat Gabriel Enache, polițist local.

De cum am intrat în bucătărie, ne-au înghețat efectiv mâinile și-am stat doar câteva minute. Deci era ca afară, pur și simplu era ca afară”, a declarat Anamaria Rusu, polițist local.

Polițiștii i-au încărcat butelia și i-au cumpărat de mâncare din banii lor. Au dat drumul la aragaz și au făcut cald în casă.

Mi-era și rușine să spun. A venit domnul Gabriel imediat și de atunci e împrejurul meu, îi mulțumesc lu’ bunu Dumnezeu”, a mai declarat Elena Bocioagă.

Am strâns un ban. Toţi colegii care au fost lângă mine am strâns din ce-am putut şi o asigurăm faptul că îi plătim facturile de azi până când putem, cel puţin până la vară să iasă din impasul acesta financiar”, a mai declarat Gabriel Enache, polițist local.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mai puțini turiști pe litoral. Americanii, pe primul loc

mar ian. 31 , 2023
În primele unsprezece luni ale anului trecut, pe litoralul românesc au ajuns mai puțini turiști decât în 2021. Asta spun cifrele comunicate de Direcția Județeană de Statistică. Astfel, numărul turiştilor sosiţi în primele unsprezece luni din 2022 a fost de 1236,1 mii persoane, faţă de 1256,0 mii persoane în aceeași […]
mamaia

V-ar putea interesa și: