Precizări ale ISJ Constanța despre școala online și plata profesorilor

Sorin Mihai, inspector școlar general ISJ Constanța

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a făcut, astăzi, câteva precizări referitoare la școala online, după ce, la nivel central, s-a decis că școlile nu se vor mai redeschide decât în toamnă.

În activitatea, din această perioadă, a unităților de învățământ preuniversitar constănțene se au în vedere prevederile Ordinului Ministerului Educației și Cercetării nr. 4135/21.04.2020, precum și cele ale Planului județean de intervenție educațională pentru situația suspendării cursurilor din învățământul preuniversitar nr. 1554A/27.04.2020 (postat pe Forumul ISJ- secțiunea Anunțuri importante).

„Plata profesorilor va fi efectuată, începând din această lună, în conformitate cu prevederile legale menționate mai sus, în baza dovezilor de activitate didactică online. În acest sens, fișele de post și fișele de evaluare se vor modifica, astfel încât atribuțiile să permită evaluarea cadrelor didactice pe itemi/ indicatori specifici, referitori la proiectarea și evaluare activităților de învățare online. Această responsabilitate aparține conducerii instituțiilor de învățământ.”, a precizat Sorin Mihai, inspector școlar general ISJ Constanța.

În prezent, la nivelul IȘJ Constanța se realizează o nouă centralizare a stadiului accesului elevilor și cadrelor didactice la echipamente IT, luând în considerare raportările directorilor de unități.

„În cadrul videoconferinței cu MEC de astăzi, 28.04.2020, precum și în alte situații de comunicare s-a precizat că, având în vedere disponibilitatea financiară a autorităților locale, se va apela la aceste instituții în vederea rezolvării acestui aspect. Pentru eventualele situații în care elevii și profesorii nu vor putea stabili o conexiune online sau de orice alt tip, cadrele didactice vor avea responsabilitatea proiectării unor planuri remediale/ de recuperare aplicabile începând cu luna septembrie a acestui an.”, a mai spus inspectorul școlar general.

În această perioadă inspectorii școlari vor monitoriza activitățile de învățare online, precum și activitatea conducerii unităților de învățământ, în vederea optimizării acestora.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Proiectul ordinii de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Medgidia din data de 29 aprilie 2020

Tue Apr 28 , 2020
Consiliului Local al Municipiului Medgidia este convocat într-o ședință extraordinară, în data de 29 aprilie 2020 ora 17.00. Iată proiectul ordinii de zi: Proiectul de hotărâre nr. 45 privind constatarea încetării de drept, prin demisie, a mandatului de consilier local al domnului Parpală Florentin și declararea  ca vacant a locului […]
Primăria Medgidia

V-ar putea interesa și: