Precizări referitoare la prima tranșă de vaccinuri împotriva COVID-19 livrată României în data de 25 decembrie

Primul român, o asistentă medicală, s-a vaccinat împotriva covid 19 în aplauzele colegilor
Primul român, o asistentă medicală, s-a vaccinat împotriva covid 19 în aplauzele colegilor

Guvernul României a făcut, luni, precizări referitoare la prima tranșă de vaccinuri împotriva COVID-19 livrată României în data de 25 decembrie. Atunci, în România a fost livrată prima tranșă, compusă din 2 containere.

Fiecare container a conținut 5 cutii a câte 195 de flacoane multidoză/ cutie, adică 975 de doze de vaccin fiecare, în total 9750 de doze de vaccin. Așadar, numărul de doze de vaccin recepționate a fost de 9750. Produsul BioNTech/Pfizer este condiționat/ ținut în flacoane multidoză, un flacon conținând câte 5 doze.

Distribuirea acestor prime doze de vaccin s-a făcut conform necesarului întocmit și primit de la cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19. Potrivit acestui necesar înaintat de cele 10 spitale, au fost solicitate 3035 de doze de vaccin pentru prima administrare, respectiv 3035 pentru rapel (doze rezervate pentru a doua administrare). În plus, există un risc asumat de pierdere a dozelor din motive neimputabile (evenimente rutiere, prelungirea timpului necesar transportului, probleme ce pot apărea pe durata stocării în centrul de vaccinare, spargerea accidentală a flacoanelor).

De asemenea, în cazul flacoanelor multidoză, pierderile nu pot fi în totalitate eliminate, dar pot fi reduse printr-o politică riguroasă privind programările și prin calcularea riguroasă a necesarului de vaccin.

În acest moment, restul dozelor, adică diferența actuală dintre numărul total de doze livrat în data de 25 decembrie și necesarul pentru cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19) este depozitat la Institutul de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”, desemnat, conform legislației, centru unic de stocare. După terminarea perioadei de administrare a primei doze în cele 10 spitale de linia întâi, eventualul excedent de doze (eventualele doze care nu ar fi consumate în cele 10 spitale) va fi distribuit către celelalte unități medicale care au organizat centre de vaccinare conform arondării teritoriale județene la Institutul „Cantacuzino”, în vederea utilizării, la maxim, a acestei prime tranșe livrate României. Începând cu următoarea tranșă ce va fi livrată României, se vor distribui vaccinuri către toate unitățile medicale în care au fost organizate centre de vaccinare.

Pfizer are probleme tehnice. Următoarea tranșă de vaccin pentru România va întârzia

Primul român, o asistentă medicală, s-a vaccinat împotriva covid 19 în aplauzele colegilor


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Alexandru Rafila, PSD, vrea ca România să doneze vaccinuri împotriva covid-19 „fraților din Republica Moldova”

lun dec. 28 , 2020
Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat, azi, că ar fi „un semn de solidaritate din partea României să doneze o cantitate de vaccin fraţilor noştri din Republica Moldova”. „Controlul pandemiei COVID-19 reprezintă o prioritate pentru toate statele din Regiunea Europeană a Organizaţiei […]

V-ar putea interesa și: