Precizările ISJ Constanța referitoare la elevul căzut de la geam și la tinerii amendați în curtea Școlii 29

Prof. Sorin Mihai, inspector școlar general ISJ Constanța

Sorin Mihai, inspector școlar general în cadrul ISJ Constanța, a prezentat, vineri seară, concluziile incidentelor care au avut loc săptămâna trecută.

În urma analizei IȘJ Constanța, s-a stabilit că elevul de șase ani care a căzut de la fereastra apartamentului în data de 01.10.2020, înscris la o unitate de învățământ din municipiul Constanta, făcea parte în momentul respectiv din grupa care desfășura activitate on-line în regim asincron (activitate derulată într-un mediu virtual de învățare în cadrul căreia elevii si cadrele didactice nu sunt conectați simultan), cu respectarea Metodologiei-cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.

„Unitatea de învățământ dispune de platformă de învățare, dar numărul mare de elevi a determinat distribuirea acestora în grupe de lucru. Deși s-a avut în vedere varianta instalării panourilor de plexiglas care să asigure prezența integrală, părinții au insistat în direcția respectării unei distanțe de minimum 1 m între elevi, chiar dacă se vor instala dispozitivele respective.”, a precizat Sorin Mihai.

Un alt incident a avut loc în data de 2 octombrie 2020, când 8 tineri au fost amendați de către reprezentanții IPJ deoarece se aflau în curtea Școlii Gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanta, după terminarea cursurilor, nefiind elevi ai unității de învățământ.

IȘJ Constanta a solicitat conducerii instituției:

  • marcarea prin afișe a faptului că accesul persoanelor străine este strict interzis (afișajul să fie la loc vizibil atât în partea din față a școlii, cât și în zona terenului de sport) – marcaj care a fost deja realizat prin implicarea directoarei adjuncte, în data de 05.10.2020;
  • realizarea demersurilor specifice (o nouă adresă scrisă) către Primăria Constanța, în vederea identificării soluțiilor de reparare/ modificare în cel mai scurt timp a gardului care împrejmuiește spațiul școlar – între timp, am fost anunțați că au fost reparate părțile deteriorate ale gardului;
  • accelerarea demersului privind reînnoirea planului de acțiune, document încheiat între unitatea școlară și firma de pază.

De asemenea, în urma demisiei directorului Școlii Gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazul”, Consiliul de administrație al IȘJ Constanta a numit prin detașare în interesul învățământului pe funcția de director la această instituție de învățământ pe prof. Guguș Carmen Maria.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.