Prefectul Constanței despre cei 1.500 de români care vin din Italia în Constanța: „Îi vom salva pe frații noștri!”

prefectul george niculescu

Prefectul Constanței, George Niculescu, a dat explicații despre cei 1.500 de români care vin din Italia în Constanța. „Îi vom salva pe frații noștri!”, spune acesta.

„În contextul pandemic actual, în conformitate cu starea de urgență instituită pe teritoriul României și a dispozițiilor Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenție care a analizat cele mai bune capacități operaționale din țară, s-a dispus ca începând de astăzi, 21 martie 2020, aproximativ 1500 de cetățeni români captivi în Italia să fie repatriați cu mai multe aeronave care vor ateriza pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu.”, se arată într-un comunicat al prefecturii.

Organizarea transportului umanitar este realizată de către Ministerul Afacerilor Externe și aprobată de ministrul Afacerilor Interne, Marcel VELA și de secretarul de stat în MAI, șeful DSU, Raed ARAFAT.

Din informațiile primite prin intermediul Ministerului de Externe, de la autoritățile italiene, starea generală de sănătate a cetățenilor români care vor fi repatriați este una bună, spune prefectura.

Iată ce a declarat prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu:

„Toți prefecții din țară lucrează pentru a limita răspândirea coronavirusului. Este o obligație față de români, este obligația funcției, a ordinelor primite în starea de urgență, este obligația noastră, a tuturor, de a fi solidari pentru că doar împreună putem să ieșim din această situație. Politicieni iresponsabili au început să se lamenteze că românii, frații noștri, prietenii noștri, rudele noastre, nu ar trebui să beneficieze de asistența statului român, pentru că pun binele lor mai presus de binele tuturor. Același comportament de a cumpăra tot orezul, de a cumpăra tot spirtul al unor partide politice demonstrează încă o dată iresponsabilitate, lașitate, mojicie și instigă la învrăjbirea românilor împotriva românilor. 

Cetățenii români care vor ateriza astăzi pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, vor intra automat în carantină instituționalizată, în teste, pentru a depista persoanele care suferă de coronavirus. Cei depistați pozitiv vor merge automat în facilitățile sanitare special pregătite pentru acest scenariu, ceilalți vor fi cazați timp de 14 zile așa cum prevede legea în izolare. Transportul fraților noștri  se va face în condiții de izolare, iar mașinile cu care vor fi transportați vor intra într-un amplu proces de dezinfecție.

Niciun constănțean nu este supus la risc, singurul risc în această situație este să lăsăm politicianismul, frica și ura să ne dezbine

Îi avertizez pe cei care luptă împotriva cetățenilor români prin mesaje de panică că nu vor reuși. Îi vom salva pe frații noștri fără a pune în vreun risc cetățenii Constanței.”

Mai mult, prefectul a spus că tuturor celor 1.500 li se vor lua probe pentru coronavirus.

„Aceste probe vor fi lucrate la Bucuresti. Nu va fi afectata capacitatea de testare a Spitalului de Boli Infectioase.”, a explicat acesta.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Prefectul Constanței despre cei 1.500 de români care vin din Italia în Constanța: „Îi vom salva pe frații noștri!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ce spații de carantină sunt disponibile în județul Constanța

sâm mart. 21 , 2020
Peste 1.500 de români vor ajunge din Italia în Constanța și vor sta aici în carantină cel puțin 14 zile. Pentru a le face loc, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a decis actualizarea spațiilor de carantină la nivelul județulul, după cum urmează: hotel Flora, stațiunea Mamaia – 355 […]

V-ar putea interesa și: