Prefectul Constanței: „Mulți politicieni vor specula această situație pentru a câștiga capital politic”

george niculescu pnl

Din această seară, începând cu ora 23:00, terasele, barurile și cluburile de pe litoral (și din restul județului) se vor închide pe parcursul nopții, activitatea în intervalul orar 23:00 – 06:00 fiind considerată cu risc epidemiologic crescut, în urma unor analize făcute la nivelul CNSU.

„În ultimele zile am primit multe întrebări și mi s-au cerut multe lămuriri pe această temă. Mulți m-au acuzat că nu am luat atitudine și că nu am făcut lobby pentru județul Constanța, având în vedere numărul relativ scăzut de infectări zilnice înregistrate în județul nostru. Mă întreb, de unde știu aceștia de toate demersurile pe care le-am făcut, le fac și le voi face, de toate discuțiile pe care le port cu mediul de afaceri?”, spune prefectul județului Constanța, George Niculescu.

Decizia face parte din Hotărârea nr.38 emisă de CNSU, care vizează mai multe zone din țară, nu doar litoralul.

„Înțeleg foarte bine importanța turismului, a industriei HoReCa, din care am făcut parte, până nu demult. Sunt printre primii care conștientizează efectele măsurilor restrictive care s-au aplicat și se aplică acestui mediu extrem de important al Constanței. Pe de altă parte, înțeleg și îngrijorarea autorităților și a Guvernului României, care se confruntă cu cea mai mare criză sanitară din ultimii 100 de ani, la nivel mondial!
Toate măsurile, atât de la nivel județean, cât și de la nivel central, sunt luate pentru ieșirea din criza sanitară! Relansarea economică a României, o prioritate a tuturor (autorități și mediu privat), nu va putea fi posibilă fără revenirea la o stabilitate, pe fundamentul căreia se poate construi!”, a subliniat prefectul.

Nu în ultimul rând, acesta spune că este conștient că astfel de măsuri sunt „teribil de nepopulare”.

„Din momentul în care am depus jurământul de prefect, toate acțiunile mele au fost în slujba cetățeanului. Îmi asum toate insultele (care, de cele mai multe ori depășesc orice limită a bunului-simț), îmi asum criticile, îmi asum faptul că mulți politicieni vor specula această situație pentru a câștiga capital politic, doar este pre-campanie electorală. Pentru că, la finalul zilei, sunt convins că am depus toate eforturile pentru locuitorii acestui județ!”, a conchis prefectul.


Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Klaus Iohannis: „Romii au fost victimele unui regim criminal, caracterizat de rasism, discriminare, teroare, propagandă, persecuție şi încălcări ale drepturilor omului”

Sun Aug 2 , 2020
Romii au fost victimele unui regim criminal, caracterizat de rasism, discriminare, teroare, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Europene de Comemorare a Holocaustului Romilor. În opinia sa, genocidul împotriva romilor este, adesea, ignorat şi puţin studiat, astfel că este important ca acesta să fie recunoscut şi studiat în […]
klaus iohannis