Prefectul Constanței: „Valul 5 este o realitate și va exista și în România”

silviu cosa

Prefectul Constanței, Silviu Coșa, a declarat, marți, că, în acest moment, legat de pandemia COVID-19, avem o certitudine în fața noastră: valul 5 este o realitate și va exista și în România. Nu acum, nu peste o săptămână, dar cu siguranță își va face simțită prezența.

„Avem încă timp să ne ferim și să înțelegem beneficiile vaccinării, chiar și în al doisprezecelea ceas.”, spune acesta.

Într-o videocoferință condusă de ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, la care a luat parte astăzi, au fost trasate mai multe priorități, pentru a nu fi luați prin surprindere.

„Bineînțeles că depinde și de vaccinare cum ne va găsi valul 5, dar asta nu înseamnă că sistemul sanitar nu trebuie pregătit. În niciun caz nu trebuie lăsate armele jos, chiar dacă vom observa o scădere constantă a cazurilor de infectare. Prioritatea este ca, acum, sistemul sanitar românesc să fie gata să remobilizeze paturile necesare, dar și resursa umană.

Astfel, în perioada următoare, DSP-urile vor trimite o reactualizare a planurilor de reziliență, legat de paturile de terapie intensivă, pentru că trebuie să existe o mobilizare extrem de rapidă. La nivelul județului Constanța punctez că, în ciuda tuturor problemelor apărute, ne-am mobilizat în timp real, iar numărul de paturi a fost suplimentat, în funcție de numărul de noi infectări, chiar și de două ori pe săptămână.”, a subliniat Silviu Coșa.

Referitor la medicație, la nivel național stocurile se află la un nivel bun, după cum au transmis reprezentanții guvernamentali.

„Totodată, avem și soluția tratamentului cu anticorpi monoclonali. Acesta reprezintă un instrument care nu a fost folosit atât de mult cât s-a dorit, pentru că a fost și o lipsă de informare, în special din partea corpului medicilor de familie, care pot direcționa pacienții aflați în fazele incipiente ale bolii către o astfel de soluție.”, a punctat prefectul.

Concluzia sa:

„Statul se pregătește, sistemul sanitar se pregătește, rămâne doar ca și noi, cu toții, să ne pregătim pentru o nouă rundă în ring cu un adversar care poate fi nemilos, dar care poate fi și înfrânt. Prin vaccinare, prin acțiune rapidă, prin responsabilitate.”


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Noul Guvern vrea să crească pensiile, alocațiile și să acorde sporuri de performanță pentru bugetari

mar nov. 23 , 2021
Punctul de pensie va crește de la 1 ianuarie la 1.586 de lei, potrivit programului de guvernare PSD-PNL-UDMR, pe care premierul desemnat Nicolae Ciucă urmează să îl depună alături de lista de miniștri la Parlament. De asemenea, pensia minimă crește la 1.000 de lei. Pentru veniturile din pensii care depășesc […]
bani lei

V-ar putea interesa și: