Prefectul va solicita sprijin financiar pentru a consolida malul canalului din Cumpăna

Astăzi, la sediul Instituției Prefectului – Județul Constanța, a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Alături de autorități, în care s-au dezbătut două teme importante.

„În primul rând, am luat cunoștință de sesizările operatorilor economici din Portul Midia, nemulțumiți de faptul că operațiunea de ranfluare a navei Queen Hind îngreunează mult manevrele comerciale din port. ANR a luat decizia de a relua manevrele portuare în intervale orare bine stabilite in colaborare cu societatea câstigătoare a licitației de ranfluare, cu respectarea strictă a condițiilor de siguranță impuse in funcție de situația existentă.”, a spus prefectul George Niculescu.

Al doilea subiect pe ordinea de zi a fost surparea malului Canalului Dunăre – Marea Neagră.

„Autoritățile locale din Cumpăna au solicitat ajutor de urgență pentru consolidare, dat fiind faptul că există un pericol real pentru locuitorii din zonă. În acest sens, voi trimite săptămâna viitoare o solicitare de sprijin în vederea identificării surselor de finanțare către Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării si către Ministerul de Finanțe.”, a mai spus prefectul.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.