Prefectura Constanța a analizat problemele provocate de furtună în județ

Astăzi, 05 decembrie, prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU),  în vederea votării hotărârii nr. 58. Aceasta prevede delegarea atribuțiilor necesare către Instituția Prefectului – Județul Constanța, astfel încât aceasta să întreprindă demersurile oportune pentru identificarea problemelor întâmpinate la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ, ca urmare a fenomenelor meteorologice manifestate în județul Constanța în perioada 25 – 27.11.2023, precum și propuneri de soluționare a acestora, conform anexei care face parte din hotărârea adoptată.

Totodată, prin hotărârea nr. 58 se constituie comisia de verificare a stadiului pregătirilor pentru sezonul de iarnă 2023-2024, cu precădere, fără a se limita la contracte de deszăpezire, număr utilaje proprii și închiriate, stocuri materiale antiderapante, de care dispun administratorii de drumuri, respectiv Direcția Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa (Secția Drumuri Naționale și Secția Autostrăzi) și Drumuri Județene Constanța S.A.. Comisia își va desfășura activitatea în perioada 07.12-14.12.2023, rezultatele acțiunii de verificare fiind consemnate într-un raport, care va fi prezentat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

„Intervențiile drumarilor, ale autorităților locale, ale echipelor de remediere a avarilor la rețelele de utilități, au fost indispensabile. Sutele de oameni rămași înzăpeziți au fost putut fi puși în siguranță, constănțenii care au avut probleme medicale au primit asistența necesară, iar rețele de utilități au fost repuse în funcțiune. Acum trebuie să identificăm căile pentru îmbunătățirea capacității de răspuns a instituțiilor, astfel încât cetățenii să simtă, cu adevărat, că siguranța lor este pe primul loc.”, a declarat prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Marian Crușoveanu: „PNL susține producătorii autohtoni din Dobrogea”

mar dec. 5 , 2023
Parlamentul României a adoptat proiectul de lege privind instituirea Schemei de Certificare Voluntară „#DeOrigineRomânia – DOR”, inițiat de parlamentarii PNL. Acest demers legislativ propune implementarea unei scheme de certificare voluntară, accesibilă producătorilor și procesatorilor români. „Scopul acestei scheme este de a garanta că produsul alimentar achiziționat este fabricat pe teritoriul […]

V-ar putea interesa și: