Prefectura vrea să salveze turismul de pe litoral printr-un „grup de lucru”

Turismul din județul Constanța va fi sprijinit cu ajutorul unui grup de lucru format la inițiativa Instituției Prefectului – Județul Constanța. Prin ultima hotărâre din Colegiul Prefectural, întrunit astăzi, 9 aprilie a.c., a fost constituit „Grupul de lucru pentru turism”, a anunțat prefectura.

Obiectivul principal al grupului este susținerea activității celor din turism, printr-un parteneriat public-privat transparent, comunicare permanentă și găsirea de soluții adecvate, atât pentru un sezon estival reușit, cât și pentru desfășurarea activităților economice în condiții de siguranță și protecție sanitară.

Conform hotărârii emise în urma Colegiului Prefectural, Grupul de lucru pentru turism are următoarele atribuții:

 • Stabilește întâlniri pentru soluționarea unor probleme punctuale, între agenții economici, instituțiile publice și/sau autoritățile publice locale, la solicitarea părților interesate;
 • Diseminează exemplele de bune practici experimentate de unii agenți economici din județ și nu numai, care pot fi multiplicate și utile ca experiențe practice.
 • Asigură legătura agenților economici din industria turistică cu instituțiile pe care le reprezintă prin intermediul reprezentanților din cadrul Secretariatului Tehnic Permanent.
 • Emite un buletin informativ periodic ce va fi publicat pe site-ul Instituției Prefectului – Județul Constanța) cu privire la:
 • Noutăți legislative din sfera de aplicabilitate specifică;
 • Facilități fiscale – noutăți și aspecte practice;
 • Exemple de bune practici.
 • Întocmește un Plan de măsuri pentru promovarea turismului de pe litoralul Mării Negre.
 • Înaintează propuneri legislative către Guvernul României pentru sprijinirea sectorului HoReCa, după parcurgerea următoarelor etape:
 • Primirea de propuneri legislative fundamentate, din partea sectorului privat;
 • Organizarea de întâlniri consultative.

În perioadele aprilie-mai și octombrie-martie, ședințele grupului se vor desfășura lunar, iar în perioada iunie-septembrie, având în vedere specificul turismului de litoral, grupul va avea întâlniri bilunare. De asemenea, important de menționat este faptul că, dacă situația o va cere, vor fi convocate și ședințe extraordinare, iar în situațiile speciale, ședințele se pot desfășura și în sistem electronic/online.

Grupul de lucru pentru turism va fi condus de prefectul județului.

„Nu putem neglija un sector extrem de important pentru economia locală. Suntem alături de toți cei care doresc să facă turism în condiții sigure, onest și cu multă responsabilitate, motiv pentru care am hotărât că este nevoie de muncă în echipă. Ei cunosc foarte bine fenomenul, noi cunoaștem foarte bine cadrul legislativ și aplicarea normelor emise de autoritățile centrale, așa că, prin comunicare, putem avea un sezon estival gestionat corect. În ciuda celor expuse în spațiul public de diverse persoane, de figuri politice sau de formatori de opinie, autoritățile sunt alături de HoReCa, iar constituirea acestui grup, prin care vom găsi rapid soluții pentru orice scenariu, este dovada faptului că suntem alături de mediul privat”, a declarat prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA.

În afară de Instituția Prefectului, care va coordona activitatea, din grup mai fac parte: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, Garda de Coastă Constanţa, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mihail Kogălniceanu” Constanţa, Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor – Regiunea Sud-Est (Galați), Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, Asociația Patronală Mamaia – Constanța, Asociația Patronală RESTO Constanța, Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România – Regiunea Sud-Est, Federația Patronatelor din Turismul Românesc, Organizația de Management a Destinației Turistice Mangalia, Organizația Patronală Mangalia, Primăria Constanța, Primăria Mangalia, Primăria Năvodari, Primăria Eforie, Primăria Techirghiol, Primăria Corbu, Primăria Agigea, Primăria Tuzla, Primăria Costinești, Primăria 23 August și Primăria Limanu.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Măsurile adoptate de CJSU în ședința din 9 aprilie

vin apr. 9 , 2021
Astăzi, în cadrul CJSU, a fost votată hotărârea nr. 55. Aceasta prevede constatarea încadrării județului Constanța în limita de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 3/1.000 de locuitori. De asemenea, vizează menținerea încadrării a 4 localități: Constanța, Năvodari, Techirghiol, Valu lui Traian, în limitele de incidență cumulată la […]

V-ar putea interesa și: