Pregătiți-vă pentru valul 5

coronavirus

Valul 4 al pandemiei de coronavirus este departe de a se fi terminat în România, dar autoritățile vorbesc deja de următorul. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că nu exclude posibilitatea unui val cinci al pandemiei, întrucât, în lipsa vaccinării, virusul găseşte aici un teren foarte prielnic.

„Dacă nu ne vaccinăm şi mai apar variante, rămânem vulnerabili cum suntem acum. Faptul că suntem vulnerabili faţă de alte ţări acum este pentru că virusul a găsit un teren foarte prielnic, 70% nevaccinaţi”, a declarat, vineri seară, la Digi 24, Raed Arafat.  

Întrebat dacă va exista un val cinci al pandemiei, Arafat a afirmat:

„Dacă nu ajungem să ne vaccinăm şi apar alte variante pe care vaccinul poate să le împiedice…şi noi ştim că pot să apară. Dacă virusul găseşte un teren prielnic pentru el, normal că el intră fără problemă. Totul depinde de cum ne comportăm noi şi ce soluţie vrem. Ţările care au ajuns la procent mare de vaccinare, viaţa acolo este foarte aproape de normal”.  

Arafat a explicat anterior că media mondială de vaccinare este de 45%, în timp ce în România este puţin peste 30%.  

România se confruntă în prezent cu al patrulea val al pandemiei, care a adus cifre record, atât în ceea ce priveşte numărul de infectări, cât şi la numărul deceselor. 

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Guvernul României va compensa facturile pentru energie electrică și gaze naturale, pentru clienții casnici

Sat Oct 9 , 2021
Începând cu 1 noiembrie 2021, până pe 31 martie 2022, Guvernul României va compensa facturile pentru energie electrică și gaze naturale, pentru clienții casnici. „Ceea ce trebuie să știe fiecare român este că reducerea va apărea direct pe factură, astfel încât nu vor fi obligați să meargă nicăieri cu acte […]