Premieră. Constănțeni pe primul loc la Campionatul Național Universitar de Atletism

Campionatul Național Universitar de AtletismEchipa Universităţii „Ovidius” din Constanţa (UOC) a ocupat, în premieră, locul I în clasamentul centrelor universitare, la finala Campionatului Naţional Universitar de Atletism, ediţia 2018, care a avut loc, la sfârşitul acestei săptămâni, la Bacău. Studenţii au obţinut 11 medalii, cinci de aur, cinci de argint şi una de bronz.

Campionatul Naţional Universitar de Atletism s-a desfăşurat în perioada 27-28 ianuarie 2018 şi a fost organizat de Federația Sportului Școlar și Universitar, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bacău şi Federaţia Română de Atletism. La competiţie au participat 23 de centre universitare.

Cosmin Dumitrache – proba 60 metri garduri, student în anul I la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS) -, Simona Elena Balca proba 60 metri garduri, masterandă în anul I la FEFS -, Ionuţ Grecu proba lungime, masterand în anul I la FEFS -, Cosmin Trofin – proba 800 metri, student în anul II la FEFS -, şi Adina Amzucu – proba înălțime, studentă în anul I la FEFS , au fost medaliaţi cu aur.

Radu Costache – proba 60 metri garduri, student în anul II la FEFS şi la Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice (FISP) , Nicoleta Pușcuță probele 60 metri garduri şi triplusalt, studentă în anul I la FEFS -, Alexandru George Baciu proba lungime, masterand în anul

I la FEFS , şi Ionuţ Grecu proba triplusalt , au obţinut medalia de argint, iar Adrian Boldeanu – proba 60 metri garduri, student în anul II la FEFS , bronz.

Cosmin Dumitrache a fost declarat cel mai bun student al competiției, în urma unei performanțe de 8,00 s la 60 metri garduri.

Sunt foarte mândru de rezultatul remarcabil pe care l-au obţinut studenţii noştri. Îi felicit pentru parcursul lor, pentru valențele practice extraordinare şi pentru aspectele teoretice însușite activ în cadrul cursurilor”, a declarat coordonatorul lotului, prof. univ. dr. Alin Larion de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a UOC.

În anul 2017, studenţii UOC au obţinut 12 medalii de aur, 10 de argint şi nouă de bronz în cadrul campionatelor naţionale universitare şi s-au situat pe locul al VI-lea la Campionatul European Universitar de Handbal. Alina Rotaru a câştigat aurul la Jocurile Mondiale Universitare.

La începutul acestui an, Alexandru Andrei Bugheanu a devenit campion european la bob 4 persoane.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Rectorii Sorin Rugină și Cornel Panait susțin nominalizarea lui Valentin Popa ca ministru al Educației

Dum ian. 28 , 2018
Un număr de 45 de rectori ai unor universitati din intreaga tara sprijina nominalizarea lui Valentin Popa ca ministru al Educatiei Nationale. Printre aceștia se află și Sorin Rugină și Cornel Panait, rectori ai Universității Ovidius, respectiv Universității Maritime. Cei 45 au semnat împreună o scrisoare deschisă. „Cu o experienta […]
sorin rugina cornel panait

V-ar putea interesa și: