Premieră. Curs universitar despre istoria și civilizația turcilor dobrogeni

Istoria și civilizația turcilor dobrogeni

Uniunea Democrată Turcă din România lansează, în premieră, un proiect în domeniul educațional derulat în baza unui parteneriat cu Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius”. Este vorba despre cursul facultativ „Istoria și civilizația turcilor dobrogeni”, pentru anul universitar 2017 – 2018.
Cursul se adresează atât studenților și masteranzilor, cât și celor din afara mediului academic, indiferent de vârstă și pregătire.

Proiectul are ca scop pe de o parte să contribuie la conștientizarea locului și rolului comunității turce în viața socială, culturală și politică a României, încă de la stabilirea etnicilor turci pe aceste meleaguri, iar pe de altă parte să promoveze valorile identitare al turcilor în rândul populației majoritare. Cursul este gratuit și va fi susținut de Metin Omer, doctorand la Universitatea „Hacettepe” din Ankara. Cursul se va desfășura săptămânal, programul urmând a fi stabilit de profesor și cursanți.

Înscrierile se pot face până joi, 16 noiembrie 2017, prin completarea unui formular – tip care se găsește la secretariatul Facultății de Istorie și Științe Politice, la sediul Uniunii Democrate Turce din România (str. Crișanei nr. 44) sau pe pagina oficială de Facebook a UDTR, urmând ca data la care va avea loc deschiderea oficială a cursului să fie anunțată ulterior.

Este un proiect nou al uniunii, un proiect în care credem foarte mult, având în vedere parteneriatul cu Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius”. Pe lângă activitățile culturale pe care Uniunea Democrată Turcă din România le desfășoară, iată că acum ne îmbogățim seria evenimentelor cu acest curs săptămânal menit a ne pune în valoare și în mediul academic. Cursul, care se va desfășura în limba română, va permite tuturor celor interesați de istoria noastră, indiferent de etnie, vârstă sau pregătire, să ne cunoască mai bine și prin prisma evenimentelor istorice. De asemenea, acest curs este deosebit de important și pentru comunitatea noastră, care are, astfel, posibilitatea să deslușească tainele propriei istorii în cadrul unor cursuri organizate și de specialitate”, a declarat președintele UDTR, Fedbi Osman.

Suntem încântați că, în baza parteneriatului cu Uniunea Democrată Turcă din România, putem să le oferim studenților și masteranzilor noștri șansa de a cunoaște mai multe despre comunitatea turcă prin intermediul cursului „Istoria și civilizația turcilor dobrogeni”. Este un proiect pe care ni-l doream de mai multă vreme, iar acum îl punem în practică grație răspunsului afirmativ pe care l-am primit de la reprezentanții uniunii, odată ce am lansat propunerea organizării acestui curs. Comunitatea turcă este una deosebit de importantă mai ales aici, în Dobrogea, iar pentru a contribui la păstrarea climatului de bună conviețuire interetnică este nevoie să prevenim posibile blocaje comunicaționale generate de apartenența la culturi diferite. În acest spațiu multicultural dobrogean, astfel de cursuri consider că sunt binevenite, ele contribuind la o percepție obiectivă a comunităților etnice. Vă aștepătm pe toți la curs pentru a descoperi împreună Istoria și civilizația turcilor dobrogeni”, a declarat conf. univ. dr. Emanuel Plopeanu, decanul Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius”.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Protecția Consumatorilor Constanța a amendat magazinele Selgros, Penny și Kaufland

mar nov. 7 , 2017
Comisarii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța au verificat și amendat, pentru practici comerciale incorecte, magazinele Selgros, Penny și Kaufland. La Selgros s-au constatat la comercializare legume și fructe în cantitate de 55 de kilograme care erau deshidratate cu exemplare cu atac de boli criptogamice. Odorizante Glade și […]

V-ar putea interesa și: