Premieră în alpinismul românesc. O femeie a cucerit Vârful Annapurna din Munții Himalaya (8.091 metri)

Maria Dănilă a stabilit o premieră în alpinismul românesc, fiind prima femeie care cucerește Vârful Annapurna, din Munții Himalaya (8.091 de metri).

După cum se precizează pe pagina de Facebook a Clubului Alpin Român, al cărei membru este, Maria a realizat ascensiunea pe Annapurna cu suport șerpaș, oxigen suplimentar și folosind corzi fixe.

„Maria Dănilă, membru la CAR Brașov, a reușit o premieră românească feminină în Himalaya.   A reușit ascensiunea vf Annapurna I (8091 m). Ascensiunea a fost realizată cu suport șerpaș, oxigen suplimentar și folosind corzi fixe. Felicitări Maria Dănilă pentru această reușită!!!”, au transmis membrii clubului.

Aceștia au postat și un mesaj de la alpinistă:  

„Pe 15 aprilie, în jur de 11:20, la puțin timp după rope fixing team, am ajuns și eu pe vârf. Am făcut parte din echipa celor de la Imagine Nepal, am urcat cu șerpaș și oxigen. Ziua vârfului a fost foarte grea pt că am plecat din lower C3 direct, care e pe la 6200m… și ultimele 3-400m am așteptat după rope fixing.. așa încât doar urcarea a durat vreo 17h.”

Maria Dănilă este originară din Mangalia. Acum locuiește în București, unde lucrează în domeniul IT.

Foto: Clubul Alpin Român – Romanian Alpine Club


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se întrerupe curentul în Constanța, Năvodari, Mamaia, Cumpăna, Vama Veche, Olimp

joi apr. 20 , 2023
E-Distribuţie Dobrogea a redus pe cât posibil numărul întreruperilor programate pentru buna administrare și funcționare a rețelei de distribuție a energiei electrice, pentru a minimiza disconfortul clienților. Lucrările au fost reduse la cele care sunt necesare. Regretăm neplăcerile resimțite de clienți în cazurile în care aceste lucrări, efectuate pentru a […]

V-ar putea interesa și: