Premieră în România: tratamente personalizate pentru bolnavii de cancer

Asociația Dăruiește Aripi donează Institutului Clinic Fundeni un echipament de ultimă generație pentru testarea genetică a leucemiilor. Echipamentul în valoare de 100.000 euro permite testări genetice și terapii personalizate pentru toți copiii și adulții cu leucemie din România.

Institutul Clinic Fundeni, în parteneriat cu Asociația Dăruiește Aripi, realizează, începând din această lună, testări genetice avansate pentru copiii și adulții cu leucemie din România. Acestea permit încadrarea corectă în grupe de risc și aplicarea celor mai noi protocoale internaționale, de după anul 2020. Echipamentul în valoare de 100.000 de euro a fost donat Institutului de Asociația Dăruiește Aripi.

Este pentru prima dată când în România se pot identifica subtipuri rare de leucemii acute care necesită abordare terapeutică diferită și personalizată.

Managerul Institutului Clinic Fundeni, Prof. Univ. Dr. Anca Coliță, medic primar onco-hematologie pediatrică, a declarat:

„Asociația Dăruiește Aripi continuă implicarea activă în onco-hematologia pediatrică din țara noastră prin dotarea Laboratorului de Biologie Moleculară a Institutului Clinic Fundeni cu un echipament nou, super-performant. Acesta va contribui la o abordare terapeutică personalizată, care va crește șansele de supraviețuire a copiilor și adulților cu leucemii acute. În laboratorul nostru se vor face teste pentru toți pacienții din România. Echipa noastră medicală mulțumește atât Asociației Dăruiește Aripi cât și susținătorilor și donatorilor acesteia pentru minunatele inițiative întreprinse”.

Președintele Asociației Dăruiește Aripi, Alina Pătrăhău, consideră că „achiziția acestui echipament este un pas important în tratarea personalizată a copiilor cu cancer din România la standardele din Europa de Vest. Aproximativ 400 de copii sunt diagnosticați anual în România cu diverse forme de cancer, cele mai frecvente fiind leucemiile și limfoamele, peste 50% dintre cazuri, conform Registrului Național al Cancerelor la Copil”.

În cadrul Laboratorului de Analize Hematologice Speciale din Institutul Clinic Fundeni sunt diagnosticați anual mai mult de 250 de pacienți cu leucemie, copii și adulți.

Dacă vrei sa susții astfel de inițiative ale Asociației Dăruiește Aripi, poți sa donezi 2 euro prin SMS la 8845 cu textul DONEZ și să încurajezi și alți 3 prieteni să facă la fel!  

Asociația Dăruiește Aripi este o organizație non-profit fondată în anul 2013 cu scopul de a asigura accesul la servicii medicale și sociale de calitate pentru copiii din România și familiile lor, în special pentru cei cu afecțiuni onco-hematologice.

Misiunea Asociației Dăruiește Aripi este de a crește șansele de supraviețuire ale copiilor bolnavi din România, prin dezvoltarea de servicii medicale și prin reconstrucții și modernizări de secții în spitale publice. Unul dintre proiectele emblemă este Registrul Național al Cancerelor la Copii, care a fost premiat de Parlamentul European cu distincția “Cetățeanul European 2020“ – singurul instrument care centralizează cazurile de cancer pediatric din România.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Echipele RAJA lucrează la foc continuu în zona bd. Aurel Vlaicu din Constanța

joi oct. 20 , 2022
Echipele RAJA care acționează pe bd. Aurel Vlaicu (zona Star 2000) din municipiul Constanța lucrează la foc continuu încă de seara trecută. La ora actuală, se execută sudarea pentru îmbinarea noilor segmente de la nivelul conductei de distribuție apă potabilă. Timpul de intervenție a fost însă prelungit ca urmare a […]

V-ar putea interesa și: