Premieră la Microrezervație: o pasăre emu a depus primul ou

pasăre emu ou
Oul păsării emu

Premieră la Microrezervația din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța: o pasăre emu a depus primul ou.

„Este primul ou de pasăre Emu, care cântărește 660 grame. Literatura de specialitate spune că pot ajunge până la 700 grame, cu o lungime de 14 centimetri. Are coaja de culoare verde smarald, grosime de circa un milimetru. Este pentru prima dată când pasărea a depus un ou. Pe viitor așteptăm și alte ouă, acestea putând fi depuse la 2-3 zile“, a declarat Anca Mihai, biolog muzeograf în cadrul CMSN Constanța.

Imagini puteți vedea AICI

„Așteptăm ca masculul să clocească fiindcă la această specie, culmea monogamiei, masculii clocesc având grijă apoi și de pui. După dispariția dinozaurilor (66 milioane de ani în urmă) pământul avea ca prădător suprem niște păsări uriașe, dintre care unele de peste 3 m înălțime – Gastornis sau pasărea terorii – fiindcă terorizau micile mamifere ce se pregăteau să ia locul marilor reptile. Timp de 10 milioane de ani au făcut legea pe toate continentele cu excepția celui asiatic. Din ele se trag struții de azi, Ordinul Struthioniformes“, a declarat dr. Adiran Bîlbă, manager CMSN Constanța.

Pasărea emu (Dromaius novaehollandiae) este cea mai mare pasare nativă pentru Australia și singura din genul Dromaius, fiind a doua cea mai înaltă pasăre din lume ca înălțime după struț.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

McDonald's va plăti o redevență de 56 euro pe zi pentru restaurantul din zona Delfinariu, Constanța

mar feb. 26 , 2019
McDonald’s va plăti o redevență mai mare pentru terenul din zona Delfinariu, municipiul Constanța. Restaurantul McDonald’s este operat de către SC Premier Restaurants România SRL, cu sediul în București. Consilierii locali din Constanța vor vota, săptămâna viitoare, un proiect de hotărâre prin care se modifică obiectul contractului de cesiune încheiat […]

V-ar putea interesa și: