PREMIERĂ. SMURD a înființat puncte de prim-ajutor în Mamaia, Eforie, Costinești și Jupiter

smurd 3

Astăzi, 12 iunie, stațiunea Mamaia a găzduit lansarea oficială a punctelor de prim-ajutor ale pompierilor SMURD, amplasate, în premieră, în principalele stațiuni ale litoralului românesc unde s-au înregistrat cele mai multe situații de urgență din ultimii 5 ani.

La evenimentul care s-a bucurat de prezența șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed ARAFAT și a inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general de brigadă Ovidiu VASILICĂ, a fost prezentată și concepția de acțiune pentru buna desfășurare a sezonului estival 2016.

Pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă, în perioada următoare inspectori de prevenire vor participa alături de specialiștii constănțeni la acțiuni de promovare a mesajului informativ-educativ în rândul turiștilor, precum şi la activităţi de îndrumare, instruire şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor.
Totodată, prin dislocarea personalului operativ din 10 județe, peste de 350 de pompieri vor fi la datorie, zilnic, în staţiunile de pe litoral, pentru ca românii să aibă o vacanță fără evenimente care să le pună viața în pericol. Tehnica specifică de intervenție (ambarcațiuni, ambulanțe SMURD, șenilate) va susține misiunile orientate spre siguranța celor care aleg să-și petreacă timpul liber pe litoral.

smurd 5

O atenție deosebită a fost acordată și eficientizării misiunilor de răspuns la situații ce pot apărea pe A2 si A4, astfel că în fiecare weekend, mai multe echipaje vor asigura intervenţiile (inclusiv cele medicale de urgenţă) pe tronsoane prestabilite, cu personal și tehnică din județele Călărași, Constanţa, Ialomiţa şi Bucureşti-Ilfov.
De asemene, în zonele intens circulate din municipiul Constanța, inspectoratul judeţean va înființa 9 puncte de lucru temporare, încadrate cu câte o autospecială de stingere cu apă și spumă, suplimentar față de cele 10 subunități de intervenție existente în prezent. Totodată, în județul Constanța vor fi disponibile 10 echipaje SMURD de prim-ajutor și un echipaj SMURD de terapie intensivă (cu medic).

Proiectul, o premieră, în acest an, pentru Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, urmărește îmbunătățirea modului în care este acordată asistența medicală de urgență și creșterea gradului de securitate a cetățenilor care tranzitează stațiunile litoralului românesc.
– în zonele unde au fost înregistrate în ultimii 5 ani cele mai multe situații de urgență, au fost instalate corturi de prim-ajutor. Acestea se vor găsi pe întreaga durată a sezonului estival pe plajele din Mamaia, Eforie, Costinești și Jupiter și vor fi deservite, în fiecare zi, de doi paramedici. Corturile sunt dotate cu toate echipamentele necesare pentru acordarea prim-ajutorului medical calificat: defibrilatoare semi-automate, medicamente, materiale sanitare și tărgi. De asemenea, acestea sunt dotate și cu aer condiționat. Programul de funcționare al corturilor va fi între orele 8-20, în luna iunie, urmând ca din iulie să fie extins până la ora 21.

smurd 2

Lângă corturi vor staționa și senilatele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, capabile să asigure intervenția pe plajă, astfel încât paramedicii să poată transporta eventualele victime cât mai rapid la corturile de prim-ajutor.

– intervențiile la incendii și alte situații de urgență se va face mult mai rapid. În total, pe întreg sezonul estival vor fi 29 de autospeciale de stingere pregătite să intervină în orice punct din judeţ.

– Ambarcațiunile IGSU vor fi și ele în misiune pe perioada sezonului estival. În porturile Tomis, Mangalia, Costinești și Eforie și pe lacurile din stațiuni vor staționa cinci bărci (3 RIB și 2 Targa), încadrate de specialiști scafandri de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență din țară și conduse de personal al Găzii de Coastă.

smurd 4

– pentru asigurarea intervenţiei pe Autostrada A2 în fiecare weekend din sezonul estival, se pun în aplicare măsurile pentru asigurarea intervenţiei. ISU București asigură intervenția între Centura Capitalei şi km 39 cu o ambulanţă SMURD şi o autospecială de descarcerare; ISU Călărași asigură intervenţia pe segmentul km 39 – km 139, cu două ambulanţe SMURD, o autospecială de descarcerare şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă cu modul de descarcerare; ISU Ialomița asigură intervenţia pe segmentul km 139 – km 159, cu o ambulanţă SMURD şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă cu modul de descarcerare, iar ISU Constanța asigură intervenţia pe segmentul km 159 – intersecţie cu Autostrada A4, cu o ambulanţă SMURD şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă cu modul de descarcerare. Pentru Autostrada A4, ISU Constanţa va asigura intervenţia pe segmentul Ovidiu – Agigea, cu o ambulanţă SMURD şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă cu modul de descarcerare.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Partidele din Medgidia țin cu dinții de putere. Coaliție împotriva independentului Valentin Vrabie?

Dum iun. 12 , 2016
Locuitorii din Medgidia s-au exprimat răspicat: îl vor pe Valentin Vrabie primar. S-au săturat de 8 ani de mandat al unui primar PNL și nu au avut încredere deloc în promisiunile unui viceprimar PSD – ambii nu au reușit să facă mai nimic în Medgidia. Ca să fiu exact, nu […]

V-ar putea interesa și: