Premieră. Turiștii israelieni vor veni pe litoral începând din 25 iunie

Meshek Wings, un touroperator din Israel, a anunțat că începe în premieră zborurile către litoralul românesc din 25 iunie, practic cu 1-2 săptămâni mai devreme decât anii precedenți, când cursele Tel Aviv – Constanța debutau în preajma zilei de 5 iulie și se încheiau la sfârșitul lunii august. Ultimul zbor va fi pe 1 septembrie, iar cursele vor avea loc în fiecare marți și joi.

Meshek Wings, care a lansat primele curse charter către țara noastră în 2013, a crescut foarte mult traficul către România comparativ cu alți ani, în 2019 aducând 40.000 de turiști iar în acest an estimarea fiind de 45.000 de turiști.

Anul trecut, Meshek Wings a organizat, la Poiana Brașov, un eveniment al unei firme furnizoare de electricitate din Israel, cu 600 de participanți, iar în acest an este în negocieri avansate cu companii care vor aduce grupuri mari, de peste 800 de persoane.

„Acum doi ani am adus, din Israel, un grup de 900 de persoane, la un eveniment organizat la hotelul InterContinental din București. Grupurile mari venite la reuniuni ale companiilor, pe lângă partea de MICE și de turism de afaceri, reprezintă și un potențial mare de promovare a României. O parte dintre aceștia descoperă potențialul turistic al României și vor reveni ca turiști de leisure. La ora actuală, deci în sezonul de iarnă, merg foarte bine circuitele dedicate familiilor dar și circuitele pentru persoane care își caută mâncare specială”, declară Meidan Butnaru, directorul comercial al Meshek Wings.

„Din acest an o să ne axăm, cu puterea noastră de negociere și de promovare, pe partea de incoming pentru România, și pe alte piețe, precum Spania și Polonia. În plus, dorim să aducem turiști străini în România și din alte țări pe care le vom anunța la momentul potrivit. Pe de altă parte, ne așteptăm la sprijinul mai puternic al autorităților pentru ceea ce înseamnă incoming, pe care îl consider – și nu este doar  părerea mea – unul dintre motoarele importante ale României în ceea ce privește economia. Nu dorim neapărat sprijin financiar, ci sprijin în domeniul legislației și al promovării, lucruri care trebuie făcute ca să putem crește volumul de turiști, așa cum am făcut-o de pe piața israeliană, și de pe alte piețe”, subliniază Meidan Butnaru.

Acesta amintește că banii intrați din România din incoming, așa cum sunt cei 180 de milioane de dolari generați de Meshek Wings, rămân integral în țară, susțin economia națională și reprezintă export de servicii.

Meshek Wings a înregistrat o creștere semnificativă a turiștilor din Israel pentru sezonul de iarnă, mai precis pentru perioada decembrie – ianuarie. În acest interval, turiștii au preferat destinațiile București și Valea Prahovei, cu Sinaia și Predeal.

Pe de altă parte, vânzările pentru litoralul românesc au început în acest an, în premieră pentru piața israeliană, în luna decembrie.

Pe partea de evenimente și congrese, delegațiile din Israel preferă Poiana Brașov și București, datorită capacității mari de cazare.

Pentru sezonul 2020, turiştii israelieni aleg, în continuare, pe litoralul românesc, în special în stațiunile Mamaia şi Neptun. Pe Valea Prahovei, pe lângă Sinaia şi Predeal, Bran a început să atragă din ce în ce mai mulţi turişti din această țară.

„Turistul israelian mai cheltuiește, în medie, încă circa 300 de dolari, pe lângă pachetul turistic care include cazare și transport cu avionul, care se ridică, în medie, la 600 de dolari. Dacă facem un calcul, turiștii aduși de mine prin Meshek Wings au cheltuit, de-a lungul timpului, în România, punând un preț mediu de 900 de dolari per turist inclusiv toate cheltuielile extra-pachet turistic, peste 180 de milioane de dolari”, susține Meidan Butnaru.

De ce vin turiștii israelieni în România? Potrivit consultanților Meshek Wings, chiar dacă nu avem infrastructură foarte bine pusă la punct, noi, românii, trebuie să folosim avantajele turistice. România este o destinație foarte bună pentru familişti. Oraşele mari și stațiunile din preajma acestora oferă multe atracții. Pe litoral avem telegondola, Aqua Park, în Bucureşti avem acum parcuri de distracţie gen Therme, Edenland, mall-uri, iar pe munte avem Dino Parc, Parc Aventura, Zao Planet, Aquapark Paradisul Acvatic și multe altele.

.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O elevă a murit într-un accident de microbuz în timp ce mergea la școală

mie ian. 15 , 2020
Una dintre victimele accidentului mortal petrecut pe 15 ianuarie, în județul Constanța, este o elevă. „În jurul orei 11.00, am fost informați telefonic de către directorul Liceului Tehnologic Gh. Miron Costin Constanța despre un accident rutier pe drumul Topraisar- Amzacea în care a fost implicat un mijloc de transport în […]

V-ar putea interesa și: