Premierul Câțu a numit secretat de stat la Ministerului Justiției un membru PLUS, fost PNL

Alexandru-Paul Dimitriu

Patru secretari de stat au fost numiţi în funcţii prin decizii ale premierului Florin Cîţu: unul la Ministerul de Justiție și trei la Ministerul de Finanțe.

Secretar de stat la Ministerul Justiţiei, condus de constănțeanul Stelian Ion, membru USR PLUS, este Alexandru-Paul Dimitriu.

Alexandru Paul Dimitriu are 39 de ani și este avocat de 14 ani, doctor în drept și cadru universitar la Facultatea de Drept a Universității București, cu o bogată activitate editorială (7 cărți și 20 studii publicate în revistele de specialitate).

„A intrat în politică pentru că și-a format convingerea că cei care ne conduc nu au în centrul intereselor lor bunăstarea cetățeanului, ci caută, mai degrabă, să își croiască un drum în viață cu ajutorul politicii, mai pe șleau să se căpătuiască prin politică. Din moment ce, înainte de a intra în serviciul public, politicianul român din ultimii 30 de ani nu se simte realizat și vede politica drept un mijloc de trai și de evoluție financiară, este, practic, imposibil ca el să-și îndeplinească menirea, și anume aceea de a servi cetățeanul. Toate aceste anomalii l-au determinat să intre în politică, iar ideea i-a venit în timp ce citea, în urmă cu aproximativ trei ani, bibliografia lui Abraham Lincoln. Ceea ce l-a frapat este că „Abe cel onest”, așa cum a fost reținut de istorie, este, poate, singurul politician care a avut o performanță notabilă în politică și a reușit să contribuie major la consolidarea țării sale fără să mintă, fără să manipuleze, ci prin simpla afirmare a adevărului. Acest exemplu i-a dat sentimentul că se poate și că este momentul să avem și în România această categorie de politicieni profesioniști și realizați, onești și concentrați pe bunăstarea țării lor și a comunităților locale.”, se arată într-o prezentare pe site-ul partidului.

Alexandru Paul Dimitriu a fost candidatul PLUS la Primăria Sectorului 5 din București. Interesant este că a fost în PNL timp de 10 ani, în perioada 2003 – 2013, fără să fi avut vreo implicare, potrivit propriilor declarații.

Este avocat asociat la societatea „Piperea şi Asociaţii”.

De asemenea, au fost numiţi secretari de stat la Ministerul de Finanţe: Dumitru Laurenţiu Andrei, Lucian Ovidiu Heiuş şi Alin Chiţu.

Articole similare:

USR PLUS a luat locul PSD în consiliul de administrație al CT BUS

PNL și USR PLUS își impun oamenii în instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța

Cristina Rizea, coordonator PLUS regiunea sud-est, de la gestionar al unui chioșc Telegraf la director economic într-o firmă cu un singur angajat

Sursă foto: usrplus.ro

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.