Premierul Ciucă se așteaptă ca România să intre în spațiul Schengen până la sfârșitul acestui an

Premierul României, Nicolae Ciucă, a declarat că se aşteaptă ca România intre în spaţiul Schengen până la sfârşitul anului, relatează Bloomberg.

Premierul a mai spus că se aşteaptă ca România – după mai bine de un deceniu de aşteptare – să intre în spaţiul Schengen înainte de sfârşitul anului, un pas care ar elimina aşteptările îndelungate la graniţele României cu alte state UE şi i-ar spori atractivitatea în ochii investitorilor străini.

De asemenea, Bruxelles-ul va renunţa la un regim care monitorizează progresul României în reformarea sistemului judiciar şi eliminarea corupţiei, după ani de critici din partea executivului Uniunii, a menţionat Ciucă.

„Tot ce am făcut de când a început conflictul arată că suntem pregătiţi să devenim membri Schengen. Ne aşteptăm, într-adevăr, ca toţi ceilalţi lideri ai UE să recunoască tot ceea ce am făcut”, a conchis premierul României.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Premierul Ciucă se așteaptă ca România să intre în spațiul Schengen până la sfârșitul acestui an

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Cicliștii din Constanța, rezultate de excepție la Campionatul Național al României de Șosea Pentru Copii 2022

Wed Aug 3 , 2022
Campionatul Național al României de Șosea Pentru Copii 2022 a avut loc în weekendul 30-31 iulie 2022 la Zărnești. Sportivii din Constanța au obținut rezultate excepționale. Din 8 campioni naționali, 4 sunt din Constanța! Concurs de ciclism a fost organizat de Federația Română de Ciclism în parteneriat cu A.C.S Olimpic […]