Premierul israelian s-a întâlnit timp de aproximativ trei ore cu președintele Rusiei

putin

Premierul israelian, Naftali Bennett, s-a întâlnit sâmbătă. timp de aproximativ trei ore. cu președintele rus Vladimir Putin la Moscova, potrivit unui oficial israelian.

Întâlnirea neanunțată a avut loc „cu binecuvântarea administrației americane”, a declarat Biroul Primului Ministru israelian într-un comunicat, potrivit CNN.

Oficialul israelian a spus că demersul diplomatic al lui Bennett a fost coordonat și cu Germania și Franța și a adăugat că liderul israelian „este într-un dialog continuu cu Ucraina”.

După încheierea întâlnirii de la Moscova, Bennett a plecat spre Berlin pentru o întâlnire cu cancelarul german Olaf Scholz, a declarat oficialul israelian.

În urmă cu trei zile, Bennett a purtat conversații telefonice separate atât cu Putin, cât și cu președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky.

Zelensky a făcut apel la Israel să medieze eforturile de a ajunge la încetarea focului.

În timp ce Israelul a condamnat invazia Rusiei în comentariile ministrului de externe Yair Lapid, Bennett însuși a evitat critica directă la adresa Rusiei sau lui Putin.

Israelul a căutat să mențină relații bune cu Rusia în ultimii ani, astfel încât să poată continua atacurile aeriene împotriva țintelor iraniene din Siria – pe care Israelul le consideră critice pentru a preveni transferul tehnologiei rachetelor ghidate de precizie către Hezbollah, spune CNN.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Trei portavioane - american, francez și italian - lângă România

sâm mart. 5 , 2022
Portavioanele sunt cele mai mari vase de luptă folosite de o forță navală. În total, 20 de portavioane sunt folosite de 9 țări. Trei dintre ele sunt acum în jurul României: Harry S. Truman din SUA, Charles de Gaulle din Franța și Cavour din Italia, potrivit CNN și US Naval […]
USS-Harry-S-Truman-portavion

V-ar putea interesa și: