Premierul Poloniei: Înfrângerea Ucrainei în războiul împotriva Rusiei ar putea deveni un preludiu la cel de-al treilea război mondial

Înfrângerea Ucrainei în războiul declanșat de Rusia poate deveni un preludiu la cel de-al treilea război mondial. De aceea, Ucraina trebuie să obțină toate armele necesare de la partenerii săi, a declarat luni premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, potrivit polsatnews.pl.

Potrivit acestuia, acum Polonia, Germania și Europa se află într-un moment unic în istorie. „Din păcate, 30 de ani de pace liberală s-au dovedit a fi trei decenii de iluzie. Europa de Vest a crezut prea ușor că ursul rusesc poate fi îmblânzit”, a spus el.

În același timp, Morawiecki a menționat că înfrângerea Ucrainei în războiul împotriva Rusiei ar putea deveni un preludiu la cel de-al treilea război mondial. Prin urmare, potrivit lui, nu există niciun motiv pentru a bloca sprijinul pentru Ucraina și a amâna livrările la nesfârșit.

„Fac apel la guvernul german să acționeze în mod decisiv, furnizând Ucrainei toate tipurile de arme”, a spus el.

Premierul polonez a mai adăugat că a face afaceri cu Rusia este ca și cum ai face o înțelegere cu diavolul.

„Acest lucru a devenit un laț în jurul gâtului țărilor dependente de gazul rusesc. Ceea ce pentru Occident era pur și simplu o chestiune de interese de afaceri eșuate, a devenit o chestiune de viață și de moarte pentru țări precum Ucraina și Polonia”, a precizat el.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Murphy și LuLu, doi căței din adăpostul din Constanța, au fost adoptați

mar ian. 17 , 2023
În cursul zilei de ieri, o familie din Constanța s-a decis să-l adopte pe Murphy, un cățel de la adăpostul din Constanța. Tot ieri, a fost adoptat și Lulu, un cățel de 3 ani. Toți cățeii care se dau spre adopție gratuită sunt deparazitați intern/extern, înregistrați în RECS, microcipați, îngrijiți, […]

V-ar putea interesa și: