Premierul României: „Este sinucigaș să crești taxele când economia e sub potențial.” Dar parcările?

Premierul Florin Cîțu susține că nu vor crește taxele și nici nu vor fi introduse altele noi, scăderea deficitului până în 2024 fiind posibilă printr-o colectare mai bună, soluția fiind digitalizarea. Se referă, desigur, la cele impuse de guvern. Pe plan local, în multe situații, oamenii vor scoate mai mulți bani din buzunar față de anii trecuți. În Constanța, de exemplu, acest lucru se va întâmpla pentru parcare.

„Vă dezvălui o discuție pe care am avut-o la Comisia Europeană. Toată lumea ne întreabă cum putem să facem această reducere a deficitului până în 2024, de la 9,8% la 3%. Am tot văzut în spațiul public că se încălzește o ciorbă mai veche, asta cu taxele. ​Nu, nu introducem taxe. Să introduci taxe într-o perioadă în care dinamica economiei e sub potențial e sinucigaș, sau să crești taxe. (…) Nu sunt adeptul creșterii taxelor. Nu cred în creșterea taxelor când economia e sub potențial, e sinucigaș”, a spus sâmbătă șeful Guvernului.

El a precizat că este nevoie de o mai bună colectare a taxelor, iar soluția e digitalizarea. „Nu intrăm în fiscalitate”, a insistat Cîțu.

În Constanța, parcările se scumpesc de câteva ori. De la 2,5 lei pe oră, în centru, tariful ajunge la 5 lei, deci vorbim de o dublare. De asemenea, orice persoană care va dori să parcheze va trebui să achite o vinietă. Abonamentul pe an este de 360 de lei.

Citește și: 8 probleme ale noului regulament de parcări din Constanța

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Un comentariu

  • Cu politrucul de Moș Teacă în fruntea urbei mă așteptam la d-astea. De aceea l-am votat pe Stelică, dar degeaba…

Leave a Reply

Your email address will not be published.