Preot constănțean: oamenii lui Soros vor să aducă în România căsătoriile homosexuale și poligamia. Cine sunt aceștia

preot ciprian stanca
Preotul Ciprian Stanca (foto: Facebook)

Un preot constănțean spune că în România există o agendă de îndeplinit: decreștinarea țării.

Pentru Ciprian Stanca, de la Parohia Sf. Haralambie, căci despre el este vorba, e clar și cine sunt aceste forțe și cine este dușmanul lor de moarte.

Evident, dușmanul de moarte este Biserica Ortodoxă. Actorii acestui război sunt ONG-urile finanțate din Occident, grupuri de interese și chiar guverne. Scopul lor prin decreștinarea României: transformarea României într-o masă manevrabilă implementării căsătoriilor homosexuale, eutanasiei, probabil în viitor poligamia, diversitatea și multiculturalismul (diversitatea etnică nu o va refuza niciun creștin atâta timp cât este cultură și identitatea este creștină). Oricine se opune acestui curent care a distrus Occidentul din punct de vedere al natalității și identității culturale europene este repede făcut extremist sau bigot”, spune preotul constănțean.

Acesta asemuiește vremurile pe care le trăim cu perioada Revoluției Bolșevice din 1917 în care, spune, milioane de preoți au murit (fără să facă referire la morți din alte categorii profesionale).

„În 1917 bolșevicii nu aveau Facebook și sute de pagini antibiserică, postaci plătiți sau slugi în mass-media, nu aveau mașina de propaganda moderna, dar au reușit să manipuleze tot poporul, astfel încât milioane de preoti au fost uciși sau închiși la Gulag. Astăzi în România se repeta un scenariu asemănător. Propaganda mediatica si manipulare anticreștină. „Spitalul si Biserica”, „Popii sunt hoți”, „Biserica e învechită și intolerantă. Nu au scrupule acești oameni”, a mai spus preotul.

Acesta i-a identificat și pe dușmanii creștinismului.

Uitați-vă în politică, administrația prezidentială sau în cadrul servicilor secrete. Sunt oameni care au avut legături cu George Soros: Sandra Pralong, Eduard Hellvig, Monica Macovei, Alina Mungiu Pippidi, Remus Cernea sau neobolșevicul ateu semidoct Toma Pătrașcu. Acești oameni vor transformarea României într-o colonie neoliberală. Distrugerea identității culturale și naționale.”, a conchis Ciprian Stanca.

Preotul Stanca, născut în 1982, s-a făcut remarcat după ce Primăria Constanța a constatat că biserica la care este paroh, „Sf. Haralambie”, de pe bulevardul Tomis, este construită fără acte. Reprezentanții municipalității au trimis notificări arhiepiscopiei, iar lăcașul de cult a primit chiar o amendă pentru lipsa hârtiilor necesare din partea Inspectoratului de Stat în Construcții. Biserica a fost ridicată în anul 2010, foarte aproape de un bloc. Lângă ea se află și o benzinărie. Pentru că nu exista loc suficient, stâlpul de iluminat public trece prin acoperiș. Din informațiile noastre, preotul a ajuns în Constanța în jurul anului 2010, biserica de pe bulevardul Tomis fiind ideea sa.

Cazul a intrat în atenția autorităților după șapte ani.

„Sub îndrumarea ÎPS Teodosie, au început lucrările la 1 iulie 2010 şi s-a făcut sfinţirea mică la 25 iulie 2010. Preot paroh este Ciprian Stanca, iar coslujitori, preot Irinel Petroiu şi preot Marius Asandei. Începând cu 1 octombrie 2010, a venit al patrulea preot, Bogdan Gavrilă, şi, de atunci, s-a slujit zilnic sfânta liturghie”, se arată pa pagina de internet a bisericii.

Interesant este preotul paroh este născut în Dorna Arini, județul Suceava, o localitate din județul natal al IPS Teodosie, unde acesta a ctitorit o mănăstire și un complex monahal (nici ceilalți doi preoți nu sunt din Constanța, în ciuda faptului că aici există o Facultate de Teologie, unde decan este chiar IPS Teodosie).

Arhiepiscopia Tomisului spunea atunci că va face demersuri pentru a intra în legalitate, iar primarul Constanței afirma că nu este el omul care să dărâme o biserică. Dimpotrivă, în Constanța s-au mai dat terenuri, spre folosință gratuită, Arhiepiscopiei pentru construirea de noi biserici.

Preotul Ciprian Stanca spune, pe pagina sa de Facebook, că a fost sau este profesor de religie la Școala Generală nr. 16 și la Liceul „George Palade”, ambele din Constanța.

Ciprian Stanca a fost și om de afaceri. La descrierea de pe pagina sa a mai notat și o societate comercială, SC Cypyagos SRL. Numărul de telefon al firmei, așa cum a fost declarat la Registrul Comerțului, este numărul de telefon pe care l-a trecut și preotul Stanca pe pagina sa de Facebook. Firma a fost înființată de Ciprian Stanca în 2004, ca asociat unic. Inițial a avut ca obiect de activitate „comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun”. Obiectul de activitate a fost completat un mai târziu cu „tăierea și rindeluirea lemnului.” Avea sediul în localitatea Dorna Arini, Suceava, locul de baștină al Arhiepiscopului Tomisului. A fost radiată în 2013, dar a avut și cifre de afaceri de peste 230.000 de lei pe an.

Vă recomandăm și:

Preotul care i-a fost ucenic lui Arsenie Papacioc, „patriarhul oamenilor simpli”, conduce un Jaguar de lux

 

Un text de Cristian Hagi

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

3 comentarii la “Preot constănțean: oamenii lui Soros vor să aducă în România căsătoriile homosexuale și poligamia. Cine sunt aceștia

  1. Biserica Sf Haralambie deranjeaza multa lume prin activitatea sa misionara si cred ca acesta e motivul pentru care „analizati ” ce avere are preotul Stanca . Si daca ceea ce spune e adevarat? V-ati intrebat ce avere are ziaristul care scrie un articol, si din ce santaj provine aceasta avere? Soros e doar unul din miile de antihristi. Biserica nu are autorizatie? Jumatate de Mamaie si Constanta sunt in aceeasi situatie.
    Iar titlul spune ca si ziaristul e tot un mic antihrist. Mergi la Ministerul Sanatatii si-l intreaba pe ala de acolo de ce costa un spital, ca si o autostrada , ca si o scoala, de trei ori mai mult decat in occident. Si poate iti pica fisa ca banii la biserici se duc acolo unde trebuie.
    Mai e un mic aspect, musiu autor de articol. Daca esti ortodox, scrie despre problemele reale din biserica. Dca ai alta confesiune, fie si ateu, scrie despre altceva. Sau invata despre ce scrii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accident mortal în Lazu

mar nov. 21 , 2017
UPDATE. Iată ce spune oficial Poliția despre cum s-a întâmplat accidentul:  „La data de 21 noiembrie a.c., ora 08.08, o femeie, de 58 de ani, din  Constanța, a condus un autoturism pe DN 39 , dinspre Constanța către Agigea, iar pe raza  localității Lazu, nu s-ar fi asigurat la schimbarea […]

V-ar putea interesa și: