Preot paroh Claudiu Banu: „Biserica este vie și activă nu numai prin slujbe, dar și prin inițierea de activități caritabile, culturale, umanitare”

Preotul paroh Claudiu Banu înconjurat de copii, la finalul celei de-a patra ediții a școlii de vară

Sofia Vicoveanca a cântat, ieri, pentru a marca sfârșitul Școlii de vară organizată de preotul paroh al Bisericii Sfântu Mina din Constanța, Claudiu Banu.

Școala de vară, ajunsă la cea de-a patra ediție, este unul dintre evenimentele frumoase, altruiste și necesare pe care le organizează biserica.

Sofia Vicoveanca în timpl spectacolului susținut la biserica din parcul Tăbăcărie

La final, preotul a transmis un mesaj, în care a spus ceva ce aș vrea să aud de la toți preoții.

„Biserica este vie și activă nu numai prin slujbe, dar și prin inițierea de activități caritabile, culturale, umanitare, la care participăm cu toți cu devotament și consecvență.”

Iată întreaga sa declarație:

„Momentul din seară trecută rămâne la inimă multă vreme.
Scopul a fost acela de a marca Finalul Școlii de vară, ediția a patra, de a reafirma frumusețea folclorului autentic, de a ne reconecta cu frumoasa tradiție din Bucovina, ținut mirific românesc.
Prezența Doamnei Sofia a fost posibilă datorită Ierarhului nostru, fapt pentru care îi mulțumesc, atât pentru seara trecută dar și pentru purtarea de grijă față de parohia noastră.
Concertul s-a desfășurat în parcul Tabacarie, lângă Biserica noastră, într-un cadru de poveste, cu oameni de poveste.
Biserica a avut întotdeauna rolul de a promova valori autentice, pure, cu origini vechi adevărate, așa cum și Doamna Sofia are un repertoriu cules din bătrâni, de la strămoșii noștri.
De aceea momentul de aseară ne-a traspus in chip minunat în lumea satului, de poveste, simplă și curată.
Aduc mulțumiri copiilor absolvenți, părinților pentru încredere, dragilor voluntari, profesori si inimoși, sponsorilor si ajutătorilor, fără de care n-aș putea face niciun proiect propus și asumat, tuturor care înțelegeți că Biserica este vie și activă nu numai prin slujbe dar și prin inițierea de activități caritabile, culturale, umanitare, la care participăm cu toți cu devotament și consecvență.
Felicitări sincere absolvenților- Școlii de vară In tinda Bisericii Sfântul Mare Mucenic Mina-Parc Tabacarie, ediția a patra.”

Copiii care au participat la școala de vară au primit diplome și cadouri.

Biserica Sf Mina a inițiat și o campanie de strângere de ghiozdane pentru copiii săraci de la sate.

Sursă foto: Biserica Sf. Mina Constanța

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.