Preotul care și-a dedicat vara copiilor

Duminică, 27 august, se încheie și școala de vară desfășurată la biserica de lemn „Sf. Mare Mucenic Mina” din Constanța. Cu acest prilej, după Sfânta Liturghie, la ora 12.00, pe o scenă amenajată în fața bisericii, copiii vor prezenta spectacolul „O călătorie în jurul lumii”, pus în scenă de către prof. univ. dr. Stela Cocârlea, cu dansuri din mai multe părți ale lumii. Totodată, parohia le pregătește o surpriză celor mici.

40 de copii, cu vârste între 4 și 14 ani, au participat, în perioada 3 iulie – 27 august, la cursuri de pictură, dezvoltarea personalității, lucru manual, exerciții sportive și balet.

Despre acest proiect, aflat la a doua ediție, pr. Claudiu Banu, parohul bisericii, precizează:

„În tinda Bisericii ne-am regăsit și vara aceasta cu mic, cu mare la activitățile de vară, program dedicat copiilor de la 4 până la 90 de ani. Și anul acesta ne-am bucurat de mișcare, îndeletniciri precum pictură, confecționarea de brățări, dans (de pe tot mapamondul), psihologie. Alături de copii au fost și tineri cu dizabilități din Constanța. După fiecare activitate ne-am bucurat de o gustare din fructe.

 

Mulțumim voluntarilor, ajutătorilor, părinților, copiilor și tuturor care au simțit alături de noi aceste lucruri frumoase. Proiectul funcționează cu binecuvântarea ierarhului nostru. Ne bucurăm că anul acesta și alte parohii au preluat ideea și modelul și au implementat acest proiect. Cât mai multe, cu atât mai bine. Școala se va încheia în data de 27 august, după Sfânta Liturghie, cu un spectacol realizat de către participanții școlii de vară. După aceasta voluntarii vor primii diplome de excelență.”

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

GALERIE FOTO. Prima expoziţie de fotografie subacvatică din Europa, vernisată la Vama Veche

Fri Aug 25 , 2017
Pe 24 august, în piscina de la Vila Maris din Vama Veche s-a vernisat, pentru prima dată în România, o expoziţie subacvatică de fotografie colectivă „VSLO Aquatic”, realizată cu sprijinul Aqua Carpatica şi Canon. Cele 12 imagini prezentate cu acest prilej au fost realizate de o parte dintre lectorii care […]