Preotul Claudiu Banu vă cere ajutorul pentru un nou proiect filantropic

Așezămintele filantropice „Sfântul Mare Mucenic Mina”, o nouă provocare pentru parohia „Sf. Mina” din Parc Tăbăcărie Constanța.

Preoții bisericuței de lemn „Sfântul Mare Mucenic Mina” din Constanța sunt cunoscuți și recunoscuți pentru proiectele filantropice și misionare dezvoltate de-a lungul timpului: de la daruri oferite copiilor nevoiași, la campanii („Colete de hrană pentru 1000 de persoane vârstnice”, „Încalță un copil sărman”, „Hrănește o familie de Paști” etc), concerte caritabile, școli de vară pentru copiii din parohie. Și acestea sunt doar câteva exemple.

Provocarea cea mare pentru pr. Paroh Claudiu Banu, inițiatorul și coordonatorul activităților, a fost Așezământul „Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare” pentru copii abandonați și mame aflate în dificultate, din Techirghiol. Construirea așezământului filantropic a durat 5 ani, din 2016 până în 2021, când, de praznicul Schimbării la Față a Domnului, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, l-a sfințit. De atunci, viața a 76 de mame și copii aflați în dificultate s-a schimbat, aici au găsit liniștea și căldura unui cămin.

Acum, în prag de sărbători, pr. Claudiu Banu, paroh al bisericii „Sfântul Mare Mucenic Mina” din Parc Tăbăcărie, ne propune un alt proiect de anvergură, care se va derula cu binecuvântarea IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: Complexul Așezămintele filantropice „Sfântul Mare Mucenic Mina”. Acesta va cuprinde:

  1. Așezământul filantropic „Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare”, dedicat mamelor și copiilor aflați în dificultate, existent;
  2. Așezământul filantropic „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, pentru persoane vârstnice, cu 75 de locuri dedicate întreținerii persoanelor vârstnice;
  3. O secție specială de 10 locuri dedicată persoanelor dependente de alcool și de stupefiante;
  4. Capelă de rugăciune și reculegere pentru toți rezidenții Complexului filantropic, capelă care va avea și un părculeț pentru promenadă și odihnă.

Preotul paroh Claudiu Banu face apel la cei care îi pot întinde o mână de ajutor să nu rămână indiferenți la suferința și neputința semenilor:

„Invit pe această cale pe toată lumea, așa cum ați fost la primul proiect, și de data aceasta să fim uniți și să realizăm împreună edificarea acestui nou vis, cu siguranță realizabil.
Rog din suflet administratorii de societăți comerciale, deoarece este final de an, să sprijine prin sponsorizare din impozitul pe profit. Parohia noastră este în registrul unic ca eligibilă pentru a încasa sponsorizări.
Este o mare provocare, dar întotdeauna când vrei să faci un lucru bineplăcut lui Dumnezeu, folositor semenilor noștri și care rămâne după noi ca ctitorie, să îndrăznești și să ai determinare și niciodată să spui nu, oricât de greu este.
Vă invit în acest final de an, în cel mai amplu proiect filantropic, dedicat sprijinirii semenilor noștri, ca împreună să facem lucruri minunate și iubite de Dumnezeu.
Pentru persoane juridice solicitați contract de sponsorizare pe email: parohiasfmmmina@yahoo.com
Donațiile se pot face în cont Parohia Sfântul Mare Mucenic Mina RO31BRMA0140014102300000.
Preot paroh Banu Claudiu, inițiator și coordonator al proiectului: ☎0723999296”
.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Oradea a primit 640 de milioane de lei pentru un nou spital. Constanța, de 20 de ori mai puțin pentru combaterea infecțiilor

mar dec. 5 , 2023
Ministerul Sănătății a anunțat că pe 5 decembrie că a alocat 640 de milioane de lei din PNRR, pentru construirea și dotarea secțiilor de pneumologie și boli infecțioase în clădiri noi, la Spitalul Municipal din Oradea. Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru RAFILA a semnat contractul de finanțare pentru construcția […]

V-ar putea interesa și: