Președintele C.J.C., Horia Țuțuianu, a câștigat procesul cu A.N.I.

Președintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Țuțuianu, a câştigat procesul cu Agenția Națională de Integritate.

ANI constatase că Horia Țuțuianu a fost în incompatibilitate, dar raportul a fost anulat de Curtea de Apel Constanța.

„Am avut încredere în justiția română și nu am greșit. Am spus în repetate rânduri că sunt nevinovat, iar, astăzi, în procesul privind incompatibilitatea mea am avut câștig de cauză. Am solicitat instanței să rețină că nu mă aflu în niciuna dintre încadrările prevăzute de Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, ce fac obiectul Raportului întocmit de ANI, aspect în raport de care am susținut faptul că sunt întrunite elementele legale ale clasării lucrării, fapt pe care Curtea de Apel Constanța l-a confirmat azi. Este o mare victorie pentru mine, iar verdictul demonstrează opiniei publice că întotdeauna am spus adevărul și nu am încălcat legile țării mele. Sunt fericit că am reușit să îmi demonstrez nevinovăția și că adevărul a ieșit la suprafață. Sunt un om corect, așa cum am punctat întotdeauna, iar, astăzi, justiția mi-a dat dreptate! Mulțumesc celor care au avut încredere în mine și m-au susținut necondiționat.”, a declarat Horia Țuțuianu, la aflarea veștii.

Instanța a obligat ANI să suporte cheltuielile de judecată, în sumă de 7.430 lei.

Reamintim că Agenția Națională de Integritate constatase că Horia Țuțuianu, actualul președinte al Consiliului Județean Constanța, s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada mandatului 2012-2016 întrucât ar fi exercitat simultan funcția de consilier județean și pe cea de președinte al CA al S C Neptun Olimp S.A. Horia Ţuţuianu a arătat că nu a existat nici o incompatibilitate în acest sens.Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Senatorul Ștefan Mihu susține existența, în continuare, a unui lanț de produse alimentare românești

lun dec. 2 , 2019
Senatorul constănțean Ștefan Mihu a adresat o interpelare premierului Ludovic Orban și Ministrului Agriculturii, Nechita-Adrian Oros, în ședința Senatului din 2 decembrie. Senatorul aduce în discuție situația Casei de Comerț Agroalimentar Unirea, precum și importanța acestui mecanism comercial pentru valorificarea agriculturii naționale. “Domnule Prim-ministru, Domnule Ministru, După cum este cunoscut, […]

V-ar putea interesa și: