Președintele CJ Constanța, Mihai Lupu, vrea să reînvie Festivalul Mamaia

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, PNL, a anunțat că vrea ca Festivalul de Muzică Uşoară de la Mamaia să redevină un eveniment cultural de referinţă naţională. De asemenea, a menționat că CJ a început şi procedurile pentru modernizarea Teatrului de Vară Mamaia, unde ar urma să aibă loc evenimentul muzical.

„În această perioadă Consiliul Judeţean Constanţa face o reevaluare a mărcii Festivalului de la Mamaia, iar în paralel a fost lansată achiziţia de servicii „actualizare documentaţie tehnico-economică faza D.A.L.I.” pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare şi modernizare Teatru de Vară Mamaia.” Achiziţia acestor servicii este în curs de derulare, iar la această dată sunt evaluate trei oferte depuse. Odată cu finalizarea D.A.L.I., care va cuprinde şi actualizarea expertizei tehnice, se vor achiziţiona servicii de proiectare pentru obiectivul menţionat”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, miercuri, pentru News.ro.

El a precizat că doreşte ca festivalul de muzică de la Mamaia să fie inclus pe lista evenimentelor cu tradiţie pentru judeţul Constanţa. 

„Ne dorim ca Festivalul de Muzică Uşoară de la Mamaia să redevină un eveniment cultural de referinţă naţională. Acesta are o istorie îndelungată, el fiind unul dintre cele mai vechi festivaluri de acest gen din România, iar noi ca autorităţi locale şi centrale trebuie să facem tot posibilul, ca într-un timp cât mai scurt, să-l reincludem pe lista evenimentelor cu tradiţie pentru judeţul nostru. După finalizarea tuturor documentaţiilor şi obţinerea tuturor avizelor, teatrul va intra în reabilitare imediată, iar dacă finalizarea lucrărilor va coincide cu organizarea festivalului, cu siguranţă vom avea un eveniment de anvergură”, a mai afirmat Mihai Lupu. 

Imagine de la deschiderea Festivalului Mamaia, ediția 2005
Imagine de la deschiderea Festivalului Mamaia, ediția 2005

Festivalul de Muzică Uşoară de la Mamaia a fost organizat ultima oară în anul 2012, când Consiliul Judeţean Constanţa era condus de Nicuşor Constantinescu. În ultimii ani au mai existat intenţii ca festivalul de muzică uşoară să fie reluat, dar acestea nu au fost concretizate.

V-ar putea interesa și: Președintele CJC, Mihai Lupu, a primit salarii restante de 175.000 lei de la propria firmă, al cărei profit a explodat în 2021


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Simona Halep divorțează de Toni Iuruc

mie sept. 7 , 2022
Simona Halep divorțează de Toni Iuruc la mai puțin de un an de când cei doi s-au căsătorit civil, după o decizie luată de comun de acord, scrie ProSport. Sursele ProSport susțin că Halep și Iuruc vor parafa separarea la notariat, cel mai probabil în cursul zilei de joi, iar […]
simona halep

V-ar putea interesa și: