Președintele CJC, Mihai Lupu, a discutat despre dezvoltarea județului Constanța cu un general american

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-a întâlnit cu președintele executiv al Atlantic Council, generalul James L. Jones Jr, fost consilier pe probleme de securitate al fostului președinte american, Barack Obama.

Cei doi au discutat despre Planul de Reziliență al județului Constanța, consolidarea relațiilor bilaterale româno – americane și oportunitatea derulării unor investiții durabile în județul Constanța.

„Importanța geostrategică a județului Constanța impune ca planul nostru de reziliență să fie dezvoltat împreună cu partenerii strategici.

Astăzi am avut onoarea de a discuta pe seama acestui subiect cu generalul american James L. Jones, care a deținut roluri cheie în securitatea mondială: National Security Adviser al președintelui Obama și Comandantul Suprem al Forțelor Aliate în Europa.

Am agreat ca premisă a planului comun poziționarea importantă a județului nostru, atât pentru investitorii strategici americani, cât și pentru dezvoltarea și implementarea de noi tehnologii de reziliență. Pe tot parcursul acestui an urmează să desfășurăm atât la Constanța, cât și la Washington, un set de acțiuni menite să întărească poziția geostrategică a județului și să conducă la o dezvoltare economică fără precedent.

Așa cum am afirmat de la început, dezvoltarea județului nostru este prioritatea mandatului meu!”, a declarat Mihai Lupu.

Întâlnirea dintre cei doi a avut în București.

James Logan Jones Jr., născut în 1943, este general cu patru stele, în retragere, al United States Marine Corps four, numele oficial al infanteriei marine a Statelor Unite ale Americii, în care a activat 40 de ani, până în 2007.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.