Preşedintele Colegiului Medicilor Neamţ, medicul chirurg, a murit din cauza coronavirusului

Preşedintele Colegiului Medicilor Neamţ, medicul chirurg Iosif Koszeghi, în vârstă de 71 de ani, a decedat din cauza COVID-19, anunţă Colegiul Medicilor din România. Aceta s-ar fi infectat la Spitalul Judeţean Neamţ, unde lucra.

„Colegiul Medicilor din România (CMR) îşi exprimă întreaga compasiune şi părere de rău cu privire la moartea colegului nostru, medicul Iosif Koszeghi, survenită în urma infecţiei cu SARS-COV-2. Medicul chirurg Iosif Koszeghi, preşedinte al Colegiului Medicilor din judeţul Neamţ, a pierdut lupta cu noul coronavirus, după ce, se pare că, a contractat virusul la locul său de muncă, în Spitalul Judeţean Piatra Neamţ”, transmite CMR.

Conform Colegiului Meidicilor din România, dr. Iosif Koszeghi ”a fost un medic dedicat, acesta participând efectiv în seara tragediei ce a avut loc în secţia ATI COVID a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, implicându-se cu toate riscurile în ajutorarea celor răniţi şi în acţiunile realizate imediat după stingerea incendiului”.

„Suntem cu sufletul şi gândurile noastre alături de familia şi colegii dr. Iosif Koszeghi. A fost un medic responsabil, un coleg implicat în noua direcţie de dezvoltare a profesiei medicale, un om care nu a ezitat să se implice cu toate riscurile existente şi să îşi aducă contribuţia sa la acţiunile realizate imediat după tragedia de la unitatea din Piatra Neamţ unde îşi desfăşura activitatea medicală. Exemplul său, la fel ca şi multe altele din sistemul medical românesc, arată tuturor că medicii sunt acolo unde şi când este nevoie de munca lor chiar dacă riscurile profesiei, mai ales în această perioadă, sunt foarte mari, iar unele ajung până la vătămarea gravă sau sacrificiul suprem”, a transmis, Colegiul Medicilor.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Ce își doresc, de la moș Crăciun, copiii şi adolescenţii de la Centrul de Plasament Antonio: de la papuci de casă pufoși la cărți de colorat mandale și haine

Mon Dec 14 , 2020
Scrisoarea pentru Moş Crăciun care vine de la copiii şi adolescenţii Centrului de Plasament „Antonio” este emoţionantă prin simplitatea darurilor pe care şi le doresc cei 42 de rezidenţi, dar şi prin frumuseţea şi gingăşia prin care aceştia au ales cuvintele aşternute pe hârtie. Vă prezentăm în totalitate scrisoarea acestora, […]