Președintele Comisiei Europene: „Știința este foarte importantă, profitați de ocazia de a vă vaccina”

Ursula_von_der_Leyen

Cetăţenii Uniunii Europene sunt „foarte norocoşi” că au acces la vaccinul anti-COVID, a afirmat luni, la Bucureşti, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a încurajat oamenii să se vaccineze pentru a se proteja pe ei, dar şi pe cei apropiaţi.

„Vaccinarea este foarte importantă şi îi rog pe toţi să profite de ocazie şi să se vaccineze. Vaccinarea salvează vieţi, vă protejează pe dumneavoastră, dar şi pe cei dragi. Noi, în Uniunea Europeană, suntem foarte norocoşi că avem în prezent acces la vaccinuri. Este un avantaj enorm pentru a proteja cetăţenii europeni, dar şi pentru a reduce riscul de răspândire a bolii”, a declarat şefa Executivului comunitar, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu.

„Vă rog pe toţi, dacă nu aţi făcut acest lucru încă, ştiinţa este foarte importantă, profitaţi de ocazia de a vă vaccina”, a subliniat Ursula von der Leyen.

Oficialul european a precizat că gestionarea campaniei de vaccinare anti-COVID este de „competenţă naţională”.

„Avem nevoie de bună comunicare. În Uniunea Europeană, în medie, 73% din populaţia adultă a fost vaccinată şi lucrurile merg spre mai bine. Impactul virusului nu mai este la fel de grav şi ştim că (vaccinul – n.r.) a salvat vieţi. Aşa că vă încurajez pe fiecare dintre dumneavoastră să vă vaccinați”.

Conferința de presă susținută în București poate fi urmărită aici:

Sursă foto: Wikipedia


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.