Președintele Consiliului European: „Trei sau patru vaccinuri” urmează să fie disponibile până la sfârșitul lui 2020 și începutul lui 2021 în Uniunea Europeană

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Sursă foto: Facebook

„Trei sau patru vaccinuri” urmează să fie disponibile până la sfârşitul lui 2020 şi începutul lui 2021 în Uniunea Europeană (UE), estimează preşedintele Consiliului European, Charles Michel, într-un interviu acordat postului RTL.

„Potrivit informaţiilor noastre, sperăm ca, începând de la sfârşitul anului şi de la începutul anului viitor, trei sau patru vaccinuri să fie disponibile în mod treptat. Comisia Europeană (CE), în numele statelor membre (UE), a semnat numeroase contracte pentru a ne asigura că, atunci când sunt disponibile vaccinuri, vom putea beneficia de dozele de care avem nevoie”, a dat asigurări a declarat liderul UE, fost premier al Belgiei.

Charles Michel a lansat de asemenea un apel anticipat.

„Urmează să existe mai multe vaccinuri, ceea ce va antrena probleme logistice, probleme de transport, de conservare şi de desfăşurare în campaniile de vaccinare. De aceea, vreau să-i mobilizez pe şefii noştri de stat şi de guverne pentru a le anticipa. Noi am mobilizat mijloace pentru a ne asigura că nu va fi haos atunci când vaccinurile vor începe să fie disponibile”, a dat el asigurări.

El a avertizat totodată împotriva unui eventual „reflex naţional” ale statelor membre UE.

„Acesta este un calcul prost. Împreună vom putea scădea această ameninţare, care ne afectează de mai multe luni”, a subliniat preşedintele Consiliului European.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.