Președintele Franței, Emmanuel Macron, așteptat în județul Constanța

emanuel-macron președinte franța

Președintele Franței, Emmanuel Macron, va veni săptămâna viitoare în România, susțin surse oficiale, într-o vizită în care se va întâlni cu soldații francezi care se află în județul Constanța, precum și cu președintele României, Klaus Iohannis. 

Președintele Macron ar urma să vină în România miercuri, urmând să viziteze baza de la Mihail Kogălniceanu, unde se află soldații francezi. Este a treia vizită pe care o face în România președintele Franței, prima de când Macron a fost reales pe 24 aprilie.

Recomandare: Celebrii vânători de munte francezi au aterizat în Constanța

În România, Macron se va întâlni și cu președintele Klaus Iohannis. Vizita președintelui francez are loc la câteva zile de la Summitul București 9, care va avea loc vineri, și anterior Summitului NATO de la Madrid, programat în perioada 28-30 iunie.

Grupul de luptă al NATO pe care Franța îl conduce va fi desfășurat la Cincu și are în prezent circa 800 de membri, dar pe viitor va crește la un efectiv de 1.000 de soldați, din mai multe țări NATO.

„Am fost mobilizat acum trei luni, la începutul lui martie, iar batalionul meu are acum în jur de 800 de militari, 500 sunt francezi, 300 belgieni. Am fost mobilizați la Constanța, la baza militară de la Kogălniceanu, iar acum am început mutarea la Cincu, unde grupul de luptă va fi desfășurat. Vor fi integrați soldați din mai multe state. Acum sunt din Belgia, dar vor veni cu siguranță și din Olanda, iar cu timpul acest grup de luptă va integra și mai mulți soldați din exterior, astfel încât în final să ajungem la un efectiv de 1.000 de oameni”, spunea la sfârșitul lunii trecute colonelul Vincent Minguet, comandantul Grupului de luptă al NATO din România.

Franţa a desfăşurat de asemenea în România un sistem de apărare sol-aer de ultimă generaţie.

Sursă foto: Facebook

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Trei directori din Constanța câștigă mult mai bine decât președintele României

Sat Jun 11 , 2022
Multe țări au stabilit că niciun angajat din sistemul de stat nu poate avea salariul mai mare decât președintele statului. În România, lucrurile stau puțin diferit. Directori ai unor instituții care aparțin statului român câștigă și cu 55% mai mult decât președintele. E drept, nu sunt angajați propriu-zis, ci au […]