Președintele Klaus Iohannis va veni în Constanța de Ziua Marinei

Președintele Klaus Iohannis va veni în Constanța de Ziua Marinei

Preşedintele Klaus Iohannis va participa la manifestările de Ziua Marinei, în Portul Militar Constanța, a anunțat, sâmbătă, Administraţia Prezidenţială.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, sâmbătă, că preşedintele Klaus Iohannis va lua parte, luni, la manifestările organizate cu ocazia Zilei Marinei.  

Şeful statului va participa la evenimentele din Portul Militar Constanşa.  

Forţele Navale Române au anunţat că manifestările de luni, din portul militar Constanţa, vor debuta la ora 10.00, cu ceremonialul de ridicare a pavilionului, geacului şi marelui pavoaz, la bordul navelor militare, concomitent cu intonarea Imnului Naţional al României şi tragerea a 21 de salve de tun.  

După oficierea serviciului religios şi cuvântul de bun venit al şefului Statului Major al Forţelor Navale, vor urma alocuţiunile persoanelor oficiale, vizitarea navei-şcoală „Mircea” şi consemnarea momentului în Cartea de Onoare a velierului.  

În Portul Tomis, activităţile organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române, vor avea loc în între 10.00 – 13.00 şi 17.00 – 20.00 şi vor cuprinde expoziţii de tehnică militară, standuri cu ofertele educaţionale ale instituţiilor militare de învăţământ, ateliere interactive de noduri marinăreşti, face-painting şi foto-corner, iar pasionaţii de nave pot experimenta, gratuit, tensiunea din interiorul bătăliilor navale virtuale, într-un spaţiu special amenajat de echipa World of Warships.  

Totodată, Asociaţia Tradiţia Militară va prezenta ţinute militare de epocă, iar Agenţia „Loski” va prezenta colecţia vestimentară „Cruise”, cu tematică marină, inspirată din uniformele marinarilor. 

În prima parte a zilei de luni, după defilarea aviaţiei, Zeul Neptun îşi va face apariţia, în jurul orei 11.00, însoţit de alaiul său, şi va da startul jocurilor şi concursurilor marinăreşti, la care vizitatorii vor fi invitaţi să participe. Prezenţa Zeului Neptun şi a alaiului său va fi asigurată de Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius” din Constanţa. 

“Formaţia de nave militare, ancorate în faţa Comandamentului Flotei, va defila, în intervalul orar 11.00-12.00, de la Constanţa până la Midia şi înapoi, pentru a saluta turiştii aflaţi pe litoral. Defilarea va fi încheiată de parada ambarcaţiunilor turistice, în jurul orei 12.45, după care Zeul Neptun se va retrage şi va urma un spectacol de artificii, oferit de către Primăria Municipiului Constanţa”, au transmis Forţele Navale. 

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Tânăr în pericol în Costinești. A fost solicitat elicopterul SMURD

Sat Aug 13 , 2022
Elicopterul SMURD a fost solicitat să intervină în Costinești sâmbătă. Solicitarea a venit din partea salvamarilor pentru un bărbat de 21 de ani. Acesta acuza dureri de membre si amorțeală după ce a sărit în mare, în zona plajei Gosip. A intervenit și un echipaj SMURD. Elicopterul SMURD participase, tot […]
elicopter SMURD inecat vama veche