Preşedintele Klaus Iohannis vizitează un centru privat de formare profesională din Constanța

klaus iohannis presedinte

Preşedintele Klaus Iohannis vizitează, joi, un centru privat de formare profesională din Constanţa, a informat Administraţia Prezidenţială, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, formarea competenţelor pentru tranziţia climatică şi cooperarea internaţională în materie de educaţie pentru climă sunt obiective importante care fac parte din viziunea preşedintelui Klaus Iohannis pentru un mediu mai curat.

„Având în vedere atingerea neutralităţii climatice la nivelul Uniunii Europene până la mijlocul acestui secol, cererea de pe piaţa muncii pentru profesionişti în domeniul energiei verzi este în creştere. Nevoia de a găsi specialişti calificaţi este resimţită inclusiv de cetăţenii interesaţi de investiţii în energie regenerabilă pentru propria locuinţă”, arată Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată informează că în cadrul şcolii de la Constanţa sunt predate cursuri pentru calificarea şi recalificarea adulţilor, dedicate tehnicienilor care lucrează în industria energiei regenerabile, în special energia eoliană şi energia solară fotovoltaică. RESS a pregătit în 14 ani peste 10.000 de cursanţi, iar mii de persoane din România şi din străinătate urmează anual cursurile şi ajung să lucreze în sectorul energiei regenerabile în toată Europa, menţionează sursa citată.

Totodată, centrul primeşte în vizită şi elevi, contribuind la implementarea proiectelor educaţionale privind schimbările climatice şi mediul în şcoli, inclusiv Săptămâna Verde.

„Securitatea energetică şi posibilitatea ca cetăţenii să poată beneficia de energie la un preţ accesibil sunt esenţiale pentru bunăstarea şi dezvoltarea societăţii noastre şi depind în mare măsură de reuşita proiectelor care urmează să fie derulate. Pentru a putea realiza investiţiile în noi capacităţi de producţie a energiei regenerabile, aşa cum sunt prevăzute de programe guvernamentale, inclusiv PNRR, este fundamental să dispunem de resursă umană calificată, care să asigure implementarea cu succes a acestor proiecte vitale”, arată Administraţia Prezidenţială.

Conform sursei citate, preşedintele Klaus Iohannis susţine învăţarea continuă, o componentă importantă a proiectului „România Educată”, şi un proces cu atât mai relevant într-un context socio-economic în care schimbările rapide necesită o adaptare permanentă la noile realităţi.

„Dezvoltarea competenţelor necesare tranziţiei verzi reprezintă o prioritate în Anul European al Competenţelor 2023. De asemenea, Planul Industrial aferent Pactului Verde European (European Green Deal), recent lansat de Comisia Europeană, urmăreşte îmbunătăţirea competenţelor şi calificarea forţei de muncă europene pentru a putea acoperi cererea industriei verzi”, menţionează Administraţia Prezidenţială.

Foto: presidency.ro


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Plecați din țară în minivacanța de 1 Mai? Sfaturile MAE

mie apr. 12 , 2023
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) are unele recomandări pentru cetăţenii români care îşi vor petrece perioada Paştelui şi a minivacanţei de 1 Mai în străinătate. Astfel, ei sunt sfătuiţi ca, înainte de a planifica şi a face o deplasări, să se documenteze atent cu privire la condiţiile de intrare şi şedere […]

V-ar putea interesa și: