Președintele PSD Constanța vede problemele penale din PNL Iași, dar nu și pe cele din propria organizație

Felix Stroe și Maricel Cîrjaliu, colegi de partid

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, i-a certat azi pe liberalii din Iași, cărora le-a atras atenția că trebuie să-și vadă mai întâi de problemele legale din propria organizație.

„Cât îi privește pe cei care bagă bățul prin gard, ca liderul PNL Iași și alții, ar trebui să-și vadă în primul rând de problemele PENALE din propriile lor filiale. Și abia apoi să facă scenarii nerealiste și să viseze la funcții…”, a declarat senatorul Stroe, într-o postare pe Facebook.

Curios sau nu, acesta nu a menționat despre problemele penale din propria sa organizație. Este vorba despre dosarul penal pe care îl are primarul din Agigea, Maricel Cîrjaliu, care este chiar vicepreședinte al partidului. Acesta este trimis în judecată de procurorii DNA din iunie 2020. În tot acest timp, șeful PSD a declarat că respectă principiul de nevinovăție și că îl susține pe acesta pentru un nou mandat de primar!

„În primul rând, noi nu comentăm actele justiției. Și domnul primar Cristian Cîrjaliu, ca orice cetățean al țării noastre are dreptul să se bucure de toate drepturile constituționale, ca urmare prezumția de nevinovăție se aplică și domnului primar Cristian Cîrjaliu. Atâta vreme cât există o instanță, care la un moment dat va publica o decizie definitivă și irevocabilă, ceea ce înseamnă act de justiție și până să ajungem acolo, dați-mi voie să spun apăsat că și domnul Cristian Cîrjaliu beneficiează de prezumția de nevinovăție. Noi, colegii dumnealui, respectăm această prezumție de nevinovăție. Domnul primar Cristian Cîrjaliu este sprijinit de noi pentru a candida pentru un nou mandat în fruntea comunei Agigea”, a punctat Felix Stroe, în calitate de președinte al Partidului Social Democrat Constanța.

De ce este judecat Maricel Cîrjaliu

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

CÎRJALIU CRISTIAN MARICEL, la data faptei și în prezent primar al comunei Agigea, județul Constanța, pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
CALUST ANCUȚA, la data faptei și în prezent secretar al comunei Agigea, județul Constanța, pentru comiterea infracțiunii de complicitatea la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului, inculpatul Cîrjaliu Cristian Maricel, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, a inițiat și a pus în executare, în perioada 2012 – 2013, două hotărâri de consiliu local ce au avut ca urmare exproprierea, din patrimoniul unei societăți comerciale, a unui teren în suprafața de 8.940 m.p., inventarierea și intabularea sa în domeniul privat al comunei Agigea.
Ulterior, terenul respectiv a fost dezmembrat în șapte loturi distincte, parte dintre acestea ajungând în proprietatea unei firme deținută de rude și apropiați ai primarului Cîrjaliu Cristian Maricel.
În demersul său infracțional, edilul a fost ajutat de inculpata Calust Ancuța care, în calitate de secretar al comunei Agigea, a avizat pentru legalitate proiectele celor două hotărâri și le-a contrasemnat ulterior.
Prin aceste acțiuni, dar și prin altele de tipul: aplicarea unor amenzi (anulate ulterior de instanță), obturarea căilor de acces, anularea autorizației de funcționare, etc., edilul a urmărit vătămarea dreptului de proprietate al societății care a deținut terenul inițial, dar și obținerea unor foloase necuvenite, inițial pentru Primăria Agigea, iar ulterior pentru societatea controlată de persoanele menționate mai sus.

În cursul urmăririi penale societatea păgubită ca urmare a acțiunilor descrise mai sus a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 3.573.650 euro și 1.548.988 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.

Ce l-a supărat pe Felix Stroe

Președintele PSD Constanța a fost deranjat de declarațiile unui lider PNL din Iași, care a spus că o rotație a premierilor nu ar fi benefică în acest moment, din cauza crizei energetice și a războiului de la graniță. Potrivit acordului din alianța de guvernare, PSD ar trebui să preia mandatul de prim ministru. Funcția ar urma să fie ocupată de Marcel Ciolacu.

Iată ce spune Felix Stroe:

„PSD a intrat la o guvernare grea, în vreme de criză profundă, cu dorința sinceră de a pune umărul la salvarea țării. La propriu. Dar și cu speranța – aproape convingere – că partenerii de coaliție, în special PNL, își vor respecta angajamentele reciproce asumate.

Sigur, discuții despre o potențială și viitoare „rupere” a protocolului și nerespectare a principiului rotației guvernamentale au fost de la bun început evocate. Am avut însă și avem încredere. Și, probabil că apropierea termenului la care PSD va da, firesc și corect primul ministru, le dă unora frisoane și le creează fantezii nejustificate.

Căutăm în continuare soluții pentru criza energetică, secetă, inflație, pandemie. Astea sunt problemele pe care cetățenii așteaptă să le rezolvăm! Noi ne-am respectat TOATE angajamentele asumate și în mod cert NU PSD va fi partenerul care să pericliteze relația de încredere între factorii politici – fie că e vorba de partide sau Președinție – garantul acestei alianțe politice.”


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Arabii sunt interesați să investească în Portul Constanța

lun aug. 8 , 2022
Urmare a vizitei în Emiratele Arabe Unite, din luna iunie, a ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, azi o delegație a Abu Dhabi Ports Group a sosit în portul Constanța. Oamenii de afaceri au fost însoțiți de Bogdan Mîndrescu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. Conducerea Abu Dhabi […]

V-ar putea interesa și: