Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că noul Cod Fiscal nu presupune majorări, deși unele impozite vor crește cu 60%

marcel-ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, despre modificările la Codul Fiscal adoptate vineri de Executiv că în primul rând, nu s-au mărit taxe, ci s-au scos nişte excepţii, lucru prevăzut în PNRR şi recomandat şi de auditorii străini.

El a mai spus că în acest moment, statul român trebuie să îşi facă treaba în privinţa digitalizării şi a colectării de taxe, iar ce va fi aplicat de la 1 ianuarie din modificări, vor vedea la 1 ianuarie.

Marcel Ciolacu ne prostește pe față. Nu spune nimic, de pildă, despre faptul că impozitul pe dividende a fost majorat de PSD și PNL cu 60%! Aici nu e vorba despre nicio excepție, ci pur și simplu de o majorare masivă.

Nu spune, de pildă, că cei care nu sunt salariați și plătesc asigurările de sănătate nu se vor mai raporta la 12 salarii minime, ci la 24. Asta înseamnă o dublare a contribuției. De ce 24? Beneficiezi de CASS timp de un an, dar plătești într-un an cât pentru doi.

Tot PSD și PNL au introdus, acum câțiva ani, obligativitatea ca cei care plătesc CASS ca salariați să îl plătească și dacă obțin dividende, de pildă.

Nu spune nimic domnul Ciolacu despre creșterea TVA în HORECA. Da, era acolo o excepție care ajuta însă un domeniu în care statul nu investește mai nimic, ci numai încasează.

Nu spune nimic despre creșterea impozitului pentru câștigurile din jocul de noroc. Nu că ar fi musai rău, dar este clar o creștere, nu-i așa?

Nu spune nimic nici despre creșterea TV la bere fără alcool, de pildă, sau la băuturile cu zahăr, de la 9 la 19%.

Marcel Ciolacu a precizat că „în momentul acesta, este rândul statului român să aibă o colectare mai bună şi să înceapă digitalizarea”.

„Ce va fi aplicat de la 1 ianuarie din modificări, vom vedea la 1 ianuarie”, a mai spus el.

Vă recomandăm și:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Marcel Ciolacu: Vom impozita foarte mult pensiile speciale. Pensiile militarilor nu sunt speciale

Mon Jul 18 , 2022
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că pensiile speciale vor fi taxate cu un impozit „foarte mare”, pentru că nu este normal ca acestea să fie mai mari decât veniturile obținute în timpul activității. El a precizat că, din punctul lui de vedere, pensiile militarilor sunt pensii ocupaționale, nu […]
Marcel-Ciolacu-presedinte-PSD

V-ar putea interesa și: