Președintele PSD spune că PNL și USR PLUS și-au dat „arama pe față” prin anunțarea primelor măsuri de austeritate

marcel ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, azi, că Guvernul Cîţu şi-a dat „arama pe față” prin anunțarea primelor măsuri de austeritate. Este vorba despre îngheţarea unor venituri şi stoparea creşterii valorii prestaţiilor sociale.

„Cabinetul Cîţu nu a avut nevoie decât de câteva zile pentru a-şi da arama pe faţă: astăzi, a dat oficial startul austerităţii! Prima decizie a acestui Guvern Strâmb al Dreptei este stoparea creşterii valorice a prestaţiilor sociale. O lovitură dramatică pentru cei mai defavorizaţi dintre români, pe care PNL şi USR-PLUS îi condamnă la sărăcie extremă. În plus, Guvernul vrea să îngheţe mai multe venituri începând de anul viitor, printre care indemnizaţia de hrană, sporurile, voucherele de vacanţă, dar şi salariile profesorilor”, a scris, luni, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, nu se vorbeşte deloc despre „Taxe Zero pe salariul minim, cum propunea USR în campanie”.

„În schimb, vor să umilească milioane de angajaţi crescând salariul minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2021 cu maxim 70 de lei lunar. Asta înseamnă că generosul Cîţu le oferă muncitorilor români câte 2 lei în plus pe zi! Atât au putut….”, a mai transmis Ciolacu.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din Penitenciare (SNPP) a anunțat, azi, că a primit oficial, spre consultare, proiectul de OUG care prevede măsuri fiscal-bugetare pentru anul 2021, unele dintre prevederi referindu-se la îngheţarea sporurilor şi salariilor, dar şi la neactualizarea pensiilor militare.
 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Președintele PSD spune că PNL și USR PLUS și-au dat „arama pe față” prin anunțarea primelor măsuri de austeritate

  1. pai dupa guvernarea voastra ce se putea face ? ati papat banii de investitii rezervele guvernamentale ati lasat tara cu datorii neplatite ( care acum sau stins ) Ati mintit ca mariti indemnizatiile si pensiile dar nu ati prevazut aceste cheltuieli in bugetul facut de voi pentru acest an si cite si mai cite Datorii imense pe timp de liniste economica mondiala si fara molima Destrabalati-lor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Voucherele de vacanță se acordă și în 2021, dar îngheață

lun dec. 28 , 2020
Voucherele de vacanță se acordă și în 2021, dar valoarea lor va fi înghețată, a anunțat, azi, primul ministru Florin Cîțu. Astfel, bugetarii vor primi vouchere în valoare de 1.450 de lei. Premierul a anunțat că investitorii din HoReCa vor fi scutiți, în prima parte a anului, de impozitul specific. […]
vouchere vacanta

V-ar putea interesa și: