Președintele României către marinari: „Sunt impresionante sacrificiile pe care le faceţi”

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat duminică, în discursul rostit la ceremoniile care au loc în portul militar Constanţa cu ocazia Zilei Marinei, că sunt impresionante sacrificiile pe care marinarii le fac, departe de casă şi de cei dragi, cel mai adesea aflaţi în situaţii dificile.

„Sunt impresionante sacrificiile pe care le faceţi. Departe de casă şi de cei dragi, cel mai adesea aflaţi în situaţii dificile, care vă pun la încercare rezistenţa şi tenacitatea, ieşiţi mereu învingători şi vă faceţi datoria de a garanta siguranţa cetăţenilor noştri. Apărarea şi protejarea românilor, spiritul de sacrificiu, devotamentul, profesionalismul, acestea sunt cele mai importante calităţi ale marinarilor noştri”, le-a transmis şeful statului marinarilor, de Ziua Marinei.

Președintele a vorbit şi despre perioada pe care omenirea o traversează.

„Există o singură cale de a reveni cu totul la normalitate şi această cale este vaccinarea. Cu cât va creşte mai rapid numărul persoanelor imunizate, cu atât mai repede vom reuşi să stopăm această pandemie”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis în discursul ţinut cu ocazia ceremoniilor care au loc la malul mării.

Conform preşedintelui, relevanţa strategică a zonei Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică este astăzi o certitudine.

„O dovedesc şi proiectele regionale, precum Formatul Bucureşti cunoscut şi ca Formatul B9 şi Iniţiativa celor trei mări care s-au maturizat şi evoluează cu succes în beneficiul securităţii şi prosperităţii României. Sunt însă în continuare provocări de securitate militare şi non-militare, convenţionale, dar şi hibride şi cibernetice, motiv pentru care se impune un angajament sporit pentru întărirea securităţii şi creşterea rezilienţei naţionale. Ne-am asumat această sarcină împreună cu ceilalţi aliaţi în cadrul NATO prin deciziile de a continua consolidarea posturii de descurajare şi apărare, de a întări rolul politic aliat şi de a creşte rezilienţa naţională în faţa oricăror provocări şi ameninţări”, a adăugat preşedintele. 

Acesta a subliniat rolul activ al României în creşterea securităţii în spaţiul euro-atlantic.

„Fără o armată puternică, România nu îşi poate menţine statutul de membru NATO important şi actor relevant în planul securităţii regionale. O armată modernă înseamnă o armată cu forţe navale bine instruite, dotate cu tehnică de ultimă generaţie şi capabile să răspundă cu succes oricăror provocări. S-au făcut progrese relevante în ultimul an pe linia înzestrării Forţelor Navale şi mă refer aici în primul rând la demararea Programului de retehnologizare a apărării de coastă”, a mai spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a acordat, duminică, Drapelul de Luptă Direcţiei Hidrografice Maritime şi Flotilei 56 Fregate şi a decorat cu ordine şi medalii ofiţeri şi amirali.

Sursă foto: Facebook


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SLN: „În acest moment situația schimburilor de echipaj devine din nou îngrijorătoare”

Dum aug. 15 , 2021
Viața pe mare este una foarte grea, cu multe sacrificii și durere dar este deopotrivă și una de excepție, o viață a elitelor, a celor care nu au voie să greșească. „Marea își ia tributul ei câteodată nedrept de dureros și injust. Dar oamenii aceia sunt mereu în inimile noastre, […]

V-ar putea interesa și: