Preşedintele României va participa la funeraliile de stat al Reginei Elisabeta a II-a alături de cei mai mari lideri ai lumii

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va fi la Londra duminică şi luni, unde va participa la o întâlnire cu Regele Charles al III-lea, apoi la funeraliile de stat al Reginei Elisabeta a II-a.

Potrivit programului preşedintelui României, duminică, 18 septembrie, Klaus Iohannis va participa la recepţia găzduită de Majestatea Sa Regele Charles al III-lea la Buckingham Palace, în Londra.

Luni, de la ora 13.00, Klaus Iohannis participă la funeraliile de stat ale Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a, la Westminster Abbey, în Londra.

Elisabeta a II-a a murit joi, 8 septembrie, în casa sa de vacanţă de la Castelul Balmoral, în Scoţia, la vârsta de 96 de ani, după o domnie de 70 de ani. Înmormântarea va avea loc pe 19 septembrie.

La ceremonie vor participa 2.000 dintre cei mai importanți lideri ai lumii, scrie CNN.

Președintele SUA, Joe Biden, a aterizat sâmbătă seara în Londra. La funeralii vor mai participa președintele Franței, Emmanuel Macron, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Vor fi prezenţi şi preşedinţii turci Recep Tayyip Erdogan şi brazilianul Jair Bolsonaro, împăratul japonez Naruhito pentru prima sa călătorie în străinătate de la urcarea pe tron ​​în 2019 sau chiar prinţul saudit Mohammed bin Salman Al Saud.

Au fost invitate multe capete încoronate, precum Prinţul Albert de Monaco sau Regele Spaniei Felipe VI, precum şi tatăl său Juan Carlos I, care a abdicat în 2014 şi acum trăieşte în exil în Emiratele Arabe Unite.

Siria, Venezuela, Afganistanul, Myanmar, Rusia şi Belarus nu au fost invitate, în timp ce Iranului, Coreei de Nord şi celor din Nicaragua li s-a cerut să trimită doar un diplomat de rang înalt.

Sursa foto: Facebook

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Polițiștii de la Rutieră au montat radare în cascadă. Ce amenzi au dat VIDEO

Sun Sep 18 , 2022
Polițiștii Serviciului Rutier, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Medgidia, au desfășurat, în cursul zilei de ieri, 17 septembrie, o acțiune cu efective mărite, pe DN 2A și DN 22, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă […]