Președintele SUA: sancțiuni aplicate Rusiei sau al treilea război mondial

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a apărat sancțiunile dure impuse Rusiei și a declarat că o alternativă la acestea ar fi al treilea război mondial.

„Aveți două opțiuni. Începeți un al treilea război mondial, intrați în război cu Rusia, fizic. Sau asigurați-vă că țara care acționează atât de contrar dreptului internațional ajunge să plătească un preț pentru ce a făcut”, a spus Biden într-un interviu cu bloggerul Brian Tyler Cohen. Videoclipul a fost postat sâmbătă pe pagina sa de YouTube.

Președintele SUA a menționat că nu sunt sancțiuni imediate. „Dar cred că aceste sancțiuni, știu că aceste sancțiuni sunt cele mai ample sancțiuni din istorie, precum și sancțiunile economice și sancțiunile politice”, a spus Biden.

„Rusia va plăti un preț serios pe termen scurt și lung, în special pe termen lung”, a subliniat liderul american.

Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a declarat într-o adresă televizată că în replică la o solicitare a șefilor autoproclamatelor republici din Donbass, a luat decizia de a efectua o operațiune militară specială pentru a proteja oamenii „care au suferit abuzuri și genocid din partea regimului de la Kiev timp de opt ani”. Liderul rus a subliniat că Moscova nu are planuri de ocupare a teritoriilor ucrainene. Obiectivul său este demilitarizarea și denazificarea țării.

O serie de țări, inclusiv SUA, au declarat sancțiuni dure împotriva Rusiei. Departamentul de Trezorerie al SUA a anunțat sancțiuni împotriva președintelui rus Vladimir Putin, a ministrului de externe Serghei Lavrov, a ministrului apărării Serghei Șoigu și a șefului Statului Major General Valery Gerasimov.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Vladimir Putin a felicitat armata Rusiei

Sun Feb 27 , 2022
Președintele Rusiei, Vlaimir Putin, a transmis, duminică dimineața, un mesaj de felicitare armatei, în condițiile în care presa internațională scrie despre faptul că avansul trupelor rusești a încetinit. Armata rusească nu a reușit să intre în Kiev, care a rezistat eroic a treia noapte consecutiv. Mesajul, publicat de RT: „Ați dovedit […]
vladimir putin