Președintele USR Constanța, Remus Negoi, vrea să interzică în Constanța ce se practică în tot restul lumii

remus negoi
Remus Negoi, președinte USR Constanța. Foto: Constanța 100%

Remus Negoi, președintele USR Constanța, este o persoană decentă. Candidatul partidului la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța a avut, până în campanie, poziții echilibrate, de bun simț. A fost politicos și în confruntări directe, când adversarii l-au „zgâlțâit” puțin (îmi aduc aminte o emisiune cu el și Nicoleta Bercaru, pe care am moderat-o la Dobrogea TV).

Remus Negoi a alunecat însă pe panta populismului, fie voit, fie împins de consultanții de campanie.

Președintele USR spune, nici mai mult, nici mai puțin, că, dacă va ajunge președinte al CJC, va interzice tăierile de panglici, care, în opinia sa, ar fi „obicei de sorginte comunistă”.

„Ce este în neregulă cu indivizii ăștia, fie ei din PSD sau PNL? Asistăm, în plină campanie electorală, la obiceiul ticălos al tăierilor de panglici. De data asta protagoniști sunt primarul de la Mihai Viteazu și candidatul PNL la președinția Consiliului Județean. Tăierile de panglici, obicei de sorginte comunistă, vor fi interzise în mandatul meu de președinte de Consiliu Județean. Lucrările realizate de o autoritate publică sunt firești, sunt făcute din banii contribuabililor. Lucrările publice nu sunt făcute pentru ca politicieni răsuflați și tupeiști să se afișeze cu foarfeca în mână, să-și taie o bucată de pânză ca s-o ia acasă. În plus de atât, să-și înmoaie degetele prin fel de fel de castroane cu pâine și sare. Tipul acesta de politician trebuie să dispară în negura vremurilor. Din 27 septembrie.”, scrie Remus Negoi.

Se referă la o tăiere de panglică în localitatea Mihai Viteazu, condusă de un primar PNL, la care a participat și candidatul PNL la președinția CJC.

Dacă ar fi pierdut un minut să caute pe Google imagini în care apar tăieri de panglici, suntem siguri că Remus Negoi nu ar mai fi scris textul de mai sus.

În toată lumea asta mare se taie panglici, din Statele Unite ale Americii și Marea Britanie până în Australia și Africa. Nu este un obicei de sorginte comunistă, ci are o origine romantică, de fapt.

În multe ceremonii nupțiale din țări Europene se taie sau se tăia o panglică. În Italia, de exemplu, panglica plasată deasupra ușii era tăiată de tatăl mirelui și simboliza părăsirea familiei și simboliza găsirea libertății în noua familie. În Franța, mirii taie panglica împreună, ca un simbol al angajamentului pe care și-l iau că împreună vor depăși toate obstacolele vieții.

Dacă ar fi aruncat un ochi pe Wikipedia, ar fi văzut că tăiere unei panglici marchează deschiderea oficială a unei noi construcții sau startul unui eveniment, inclusiv unele de amploare, cum sunt Jocurile Olimpice sau campionatele mondiale de fotbal sau rugby.

Mai jos aveți imagini cu primari din New York, Londra și nu mai care taie panglici. Cred că nu-i putem acuza de comunism.

Remus Negoi ar avea dreptate dacă s-ar referi la exagerările din România. Constanța 100%, de pildă, a scris despre faptul că 16 oameni au tăiat o panglică pentru a marca inaugurarea unei treceri peste calea ferată.

De aici, însă, până la a interzice tăiatul panglicilor e cale lungă.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Reduceri de cheltuieli în Campusul Social Henri Coandă

Tue Sep 15 , 2020
Chiriașii RAEDPP din Campusul Social Henri Coandă care se încălzesc cu energie electrică vor beneficia de încălzire cu energie termică furnizată în sistem centralizat, a anunțat azi instituția. Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța a implementat deja acest tip de încălzire pentru o parte din blocurile din Campus, […]
henri coanda